AfterDawn: Nieuws

Windows 8 opnieuw formatteren zonder schijf

Geschreven door Marco Korthout @ 3 apr. 2012 12:53

Windows 8 opnieuw formatteren zonder schijf

Was dat met de vorige versies van Windows nog een heel gedoe, Windows 8 maakt het de gebruikers een stuk eenvoudiger om hun computer te herformatteren, door de noodzaak van een disc te verwijderen.
Wanneer je naar de onderkant van het "General" tabblad van de Windows 8 instellingenvenster scrolt, krijg je de keuze uit twee opties voor het geval je computer niet meer vooruit te branden is of is overgenomen door malware.

De eerste optie is een PC "refresh," dat Windows 8 opnieuw installeert en daarbij de systeem data zal verwijderen. Deze optie laat sommige applicaties intact, maar niet allemaal.

De tweede optie is een complete frisse herstart, met een "reset," worden alle data van de PC verwijderd en hersteld naar fabrieksinstellingen. De Reset optie lijkt op de optie die op de meeste laptops te vinden is, met custom versies van Windows op een beveiligde partitie om snel weer terug te gaan naar "out of the box" situatie.De nieuwe opties zijn ook te vergelijken met die van Android en iOS smartphones en tablets, waarmee je snel je data kunt wissen en opnieuw kunt beginnen, met maar een paar klikken.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief