AfterDawn: Nieuws

Google Drive start met 5 GB gratis opslagruimte

Geschreven door Marco Korthout @ 3 apr. 2012 10:08

Google Drive start met 5 GB gratis opslagruimte

TalkAndroid kwam gisteren met het nieuws dat de Google's aankomende "Google Drive" cloud service haar gebruikers 5GB gratis opslagruimte gaat aanbieden, om mee te beginnen.
Vorige week was de verwachting nog dat Google Drive deze maand gelanceerd zou worden met maar 1GB ruimte voor de starters.

Het nieuwste gerucht heeft het over 16 april als lanceringsdatum, gratis voor iedereen met Gmail of een Google account.

Marktleider Dropbox biedt 2GB gratis opslag, maar met simpele methodes om meer ruimte te verdienen. Amazon, Apple en Microsoft bieden ook gratis cloudopslag aan, iedere dienst met haar eigen voors en tegens.

Hoewel nog niet bevestigd, zal de Google Drive API naar verwachting apps van derden de mogelijkheid bieden om hun data op te slaan in jouw Drive, wat een prachtige aanvulling zou betekenen voor Android-gebruikers. Het zou dan mogelijk moeten zijn om je apps en gegevens direct naar de Drive te back-uppen en eventueel te herstellen vanaf een ander apparaat na inloggen. Soortgelijk aan Titanium Backup, die gebruik maakt van Dropbox en een rooted apparaat.Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief