AfterDawn: Nieuws

RapidShare moet al haar bestanden filteren

Geschreven door Marco Korthout @ 19 mrt. 2012 11:32

RapidShare moet al haar bestanden filteren RapidShare is een Duits hostingbedrijf dat zowel gratis als betaalde hosting aanbiedt, dat opereert vanuit Zwitserland. RapidShare is één van de grootste webhosters ter wereld en host miljoenen bestanden op de servers en behoort net als voormalig MegaUpload, tot een van de meest bezochte websites.
En we konden er op wachten natuurlijk, een hogere Duitse rechtbank heeft deze week geoordeeld dat het hostingbedrijf Rapidshare proactief de de bestanden die het host moet filteren op illegale inhoud.
Deze beslissing steunt soortgelijke uitspraken van de lagere rechtbanken, die ook oordeelde dat RapidShare te weinig doet om piraterij op haar servers tegen te gaan.

Alhoewel de uitspraak nog niet publiek is gemaakt, verschijnen er al berichten dat Rapidshare alle bestanden moet controleren op inhoud voordat deze beschikbaar worden gemaakt op de site.
Aangezien het handmatig monitoren en controleren van alle bestanden een onmogelijke klus is, is het zeer waarschijnlijk dat RapidShare een softwarematige oplossing zal ontwikkelen voor het filteren van de inhoud.

De vertegenwoordigers van de software en entertainmentindustrie zijn natuurlijk wel zeer verheugd met deze uitspraak. Zij vinden dat de betrokken websites verplicht moeten worden acties te ondernemen om piraterij tegen te gaan, in plaats van de auteursrecht-eigenaren. Zoals bijv. de video-sharing sites als YouTube die de auteursrecht-eigenaren alleen maar tools ter beschikking stellen om de site te attenderen op illegaal materiaal.TorrentFreak geeft aan dat deze uitspraak ingaat tegen een decreet van de European Court of Justice die uitsprak dat de Social Networking site Netlog niet verplicht kan worden om proactief de inhoud te controleren omdat dit de privacy van haar gebruikers schaadt.

Wordt vervolgd ....

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief