AfterDawn: Nieuws

Nieuwe iPad 4G verbinding alleen in de VS

Geschreven door Marco Korthout @ 9 mrt. 2012 3:31

Nieuwe iPad 4G verbinding alleen in de VS

Een van de nieuwe features in Apple's aangekondigde 3de iPad is 4G mobiel netwerken. Nu lijkt het erop dat de nieuwe G4 verbinding alleen in Noord-Amerika zal gaan werken. En gebruik je de iPad 3 in de VS, kun je in de toekomst niet van netwerk wisselen.
Hoewel de nieuwe iPad de eerste stappen van Apple zijn in de nieuwe standaard, 4G-netwerk op basis van LTE. Echter hoewel het nu aan die standaard voldoet, kan het alleen of met Verizon of met AT&T netwerken functioneren, niet met beide. Buiten de VS werkt de 4G optie al helemaal niet.


LTE (Long Term Evolution) is de projectnaam van een nieuw 'high performance'-dataoverdrachtsysteem en is de laatste stap in de richting van de 4de generatie (4G). LTE biedt theoretisch downloadsnelheden tot 326 Mbps.

Anders dan 3G of 2G die internationaal goed op elkaar zijn afgesteld qua netwerkfrequentie's, maakt LTE gebruik van meer dan 32 verschillende frequentiebanden.

In de USA is het geaccepteerd om HSPA+ als "4G" te betitelen en zo doet ook de nieuwste iPhone 4S firmware dat door een "4G" weer te geven wanneer er gebruik gemaakt wordt van dat netwerk. In Europa noemen we dat 3G, en 4G is voor ons LTE. De International Telecoms Union heeft aangegeven dat "4G" over een dataoverdracht moe beschikken van boven de 100Mb/sec, maar doet daar tegenwoordig niet zo moeilijk meer over.Wanneer je de VS dus een nieuwe iPad koopt met 4G, moet je direct beslissen of je er eentje wilt dat werkt met Verizon, of eentje die werkt met AT&T.
Koop je een iPad 3 met G4 mogelijkheden buiten de VS, helaas, heb je niks aan.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief