AfterDawn: Nieuws

Hollywood wil Hotfile offline halen

Geschreven door Marco Korthout @ 9 mrt. 2012 4:19

Hollywood wil Hotfile offline halen De grote Hollywood studio's zien Hotfile het liefst dezelfde weg volgen als MegaUpload.
Volgens gerechtelijke stukken proberen Walt Disney, 20th Century Fox, Universal Studios, Columbia Pictures en Warner Bros de file-locker service Hotfile offline te laten halen. Namens hen heeft de Motion Picture Association of America (MPAA) een kort geding aangespannen om de host aan te kunnen pakken zonder daarvoor een lange rechtszaak te hoeven voeren.

De filmstudio's claimen dat meer dan 90 procent van de gedownloade bestanden van Hotfile inbreuk maken op het copyright, wat betekent dat bijna alle Hotfile-gebruikers dat ook doen. Het legt de nadruk op het Hotfile's "niet te onderscheiden " business model van die van MegaUpload, in het bijzonder het affiliate-systeem.

Hotfile betaalt de gebruikers op basis van hoe vaak hun bestanden zijn gedownload (en andere factoren als de locatie en bestandsgrootte). De filmstudio's geven aan dat dit de mensen aanmoedigt aan copyright onderhevige content te uploaden.Hotfile is het daar natuurlijk niet mee eens en geeft aan dat wanneer zulke content gerapporteerd wordt, deze keurig wordt verwijderd.

Met het offline halen van MegaUpload is de strijd niet afgelopen.
Vele soortgelijke services zullen volgen.


Mpaa Hotfile Summary

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief