AfterDawn: Nieuws

WikiLeaks gaat 5 miljoen e-mailberichten van STRATFOR publiceren

Geschreven door Marco Korthout @ 27 feb. 2012 23:46

WikiLeaks gaat 5 miljoen e-mailberichten van STRATFOR publiceren WikiLeaks is begonnen met het publiceren van "The Global Intelligence Files," die bestaan uit meer dan 5 miljoen e-mailberichten die zijn gestolen van Stratfor, een Amerikaans inlichtingenbedrijf.
De e-mails dateren uit 2004 tot vorig jaar en volgens WikiLeaks onthullen de e-mails de echte werkwijze van een bedrijf dat zich voordoet als een online-publicatiedienst over buitenlands beleid, maar daarnaast ook betrouwbare informatie verstrekt aan grote bedrijven als Bhopal's Dow Chemical Co., Lockheed Martin, Northrop Grumman, Raytheon en overheidsdiensten als de US Department of Homeland Security, de US Marines en de US Defense Intelligence Agency.Stratfor is een bedrijf dat tegen betaling analyses over bijvoorbeeld veiligheid aanbiedt en werd in de media ook wel omschreven als een soort schaduw-organisatie van de CIA. Uit de e-mails zou blijken dat Stratfor deals met psychologische controlemethodes, geheime betalingen, informanten, en meer van dit soort praktijken, niet uit de weg gaat.

Een van de e-mails bijvoorbeeld, van oprichter en CEO George Friedman aan Stratfors analist Reva Bhalla op 6 december 2011, ging over hoe de informatie van een IsraŽlische informant over de medische conditie van de President van Venezuala, Hugo Chavez, het beste gebruikt kon worden: "Jij moet de controle over hem krijgen. Met controle bedoel ik financiŽle, seksuele of psychologische controle ...Meer dan 4000 e-mailberichten noemen WikiLeaks of de oprichter Julian Assange, deze berichten tonen tevens aan hoe Stratfor pogingen doet WikiLeaks kapot te maken.

Maar nog belangrijker zegt WikiLeaks dat de emails aantonen dat de betrokkenheid van private inlichtingsdiensten in de Verenigde Staten bijzonder groot is. Regerings- en diplomatieke bronnen uit de gehele wereld, Stratfor tegen betaling van geavanceerde informatie voorzien. The Global Intelligence Files leggen bloot hoe Stratfor een globaal netwerk met informanten in dienst heeft die worden betaald via een Zwitserse bank en pre-paid creditcards.
Stratfor beschikt over een mix met geheime en openbare informanten, die bestaan uit o.a. overheidswerknemers, ambassadepersoneel en journalisten over de hele wereld.

In december vorig jaar heeft Anonymous ook al 200 GB aan gegevens van klanten buitgemaakt van Stratfor en deze online gepubliceerd. Wellicht is dit wel de bron van WikiLeaks.

Lees hier meer http://pastebin.com/D7sR4zhT

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief