AfterDawn: Nieuws

Google Currents

Geschreven door Marco Korthout @ 13 jan. 2012 4:30

Google Currents Google currents is nu alweer een dikke maand beschikbaar en ik moet zeggen dat ik het een heerlijke app vind om op mijn mobiele telefoon mijn favoriete websites en feeds te lezen. Officieel nog niet beschikbaar voor de Nederlanders, echter hoeft je dat niet te weerhouden om deze applicatie gebruiken. Onderaan dit artikel vind je links om het apk-bestand te downloaden.
Google currents is de grote concurrent van Flipboard, een van de meest populaire applicaties voor de iPad om websites op een prettige magazine-achtige manier te lezen. Het was al een tijdje bekend dat Google werkte aan een tegenhanger van Flipboard onder de code-naam Propeller en kwam dus met Currents.

Na een dikke maand kunnen we de balans natuurlijk nog niet opmaken, maar ik kan wel mijn eigen ervaringen op papier zetten. Ik heb verder geen ervaring met Flipboard en heb dus geen vergelijkingsmateriaal.

Met Google Currents kun je op een magazine-achtige manier zogenaamde Editions lezen op smartphone en tablet. Veel grote websites hebben hun editions al gratis beschikbaar gesteld, Forbes, Techcrunch, Saveur, Popular Science, Good, 500px, Fast Company, CNet, Lifehacker en honderden andere editions die je eenvoudig met het plusje kunt toevoegen aan je leeslijst. Ook kun je ook foto- en videofeeds toevoegen, alsmede je eigen Google Reader-abonnementen. Verder een mogelijkheid tot het toevoegen van (publieke) Google+-feeds.
Trending topics en een zoekfunctie ontbreken natuurlijk niet.Met de mooie strakke interface is het echt heerlijk lezen. De lay-out wordt volledig aangepast aan de verschillende schermgroottes, hoewel het met de laatste update naar 1.0.1 op mijn Nexus met ICS 4.0.2 niet helemaal goed gaat. De uiteindelijke artikelen zijn gewoon een beetje te groot voor mijn toch redelijke scherm. Ga er vanuit dat dit euvel binnenkort opgelost wordt.

Uitgevers kunnen zich helemaal uitleven, ze kunnen helemaal zelf bepalen hoe hun content in de nieuwe app weergegeven moet worden. Splash image, content, sections, templates, Google Analytics, Social content, beheerders, enz. allemaal mogelijk en aanpasbaar.
Als uitgever kun je je eigen website toevoegen aan de publicatielijst met editions.

Een AfterDawn-edition staat klaar om gepubliceerd te worden, alleen nog een beetje bijschaven. Tot die tijd kun je desgewenst onze RSS-feeds toevoegen.Kortom, voor mij in ieder geval een blijvertje.
En hopen dat Google de applicatie snel beschikbaar gaat stellen voor andere landen.
De app laat zich trouwens prima installeren buiten de VS en werkt daarna ook normaal.

De android-installatiebestanden kun je hier (v1.0) en hier (v1.0.1) vinden.Trouwens, je kun met je smartphone of tablet ook naar de mobiele versie van Afterdawn surfen, leest ook bijzonder prettig!

http://m.nl.afterdawn.com


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief