AfterDawn: Nieuws

XS4ALL in beroep tegen Pirate Bay blokkade

Geschreven door Marco Korthout @ 12 jan. 2012 4:55

XS4ALL in beroep tegen Pirate Bay blokkade Gisteren heeft de Haagse rechtbank in al zijn wijsheid geoordeeld dat internetproviders Ziggo en XS4ALL de torrent-zoekmachine The Pirate Bay moeten blokkeren. Stichting Brein had de procedure aangespannen, omdat de website het downloaden van auteursrechtelijk materiaal zou faciliteren.
De providers krijgen tien dagen de tijd om de website voor klanten ontoegankelijk te maken. Wanneer de providers in gebreke blijven moeten zij Brein een boete van 10.000 euro per dag betalen, met een maximum van 250.000 euro.
XS4ALL laat weten dat het verbod ook voor andere Nederlandse internetproviders gaat gelden.

Na het bestuderen van het vonnis heeft XS4ALL aangegeven dat het in beroep gaat tegen het vonnis om de website The Pirate Bay te blokkeren.

Directeur Theo de Vries van XS4ALL
We zijn verbijsterd door de uitspraak, dit is een zwarte dag voor het vrije internet. Ik zie dit als een knieval voor de entertainmentindustrie: de commerciële belangen van enkele grote bedrijven worden belangrijker geacht dan de grondrechten van Nederlandse burgers.

... dit vonnis komt neer op censuur en dat is in beschaafde landen verboden.
In FInland is provider Elisa een paar dagen geleden wel overgegaan tot het blokkeren van The Pirate Bay en andere sites, als gevolg van een rechtszaak aangespannen door the Copyright Information and Anti-Piracy Centre (CIAPC) en Finse afdeling van IFPI. Dit veroorzaakt in Finland behoorlijk wat commotie, inclusief een bomdreiging.

Ook over de Nederlandse rechtszaak laten de leden van Anonymous van zich horen:
Anonymous will not sit idle while BREIN removes parts of our interwebz. Undock your battle ships! Sailing these shallow Dutch seas we will hit this enemy vessel under its waterline.


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief