AfterDawn: Nieuws

Protogon wordt ReFS

Geschreven door Marco Korthout @ 5 dec. 2011 13:27

Protogon wordt ReFS In een vroege alfaversie van Windows 8 werd maanden geleden code aangetroffen die verwezen naar een Protogon-bestandssysteem. De website Winunleaked.tk meldt nu dat het bestandssysteem in recentere builds is hernoemd naar ReFS.
Voorheen kon je Protogon gebruiken d.m.v. een DOS commando, dat is niet meer mogelijk.
ReFS is nu direct beschikbaar vanuit dialoogvenster voor het formatteren van een volume.

ReFS zou gelijkenis vertonen met het Windows Future Storage-bestandssysteem, oorspronkelijke gepland voor Windows Vista. WinFS zou gebaseerd zijn op een databasemodel met concepten als rijen, tabellen en transacties, met als doel o.a. om zoekopdrachten te versnellen.Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief