AfterDawn: Nieuws

Facebook koopt Gowalla

Geschreven door Marco Korthout @ 4 dec. 2011 11:36

Facebook koopt Gowalla Meerdere bronnen komen met het bericht dat Facebook de locatie-gebaseerde dienst Gowalla heeft gekocht. Beide bedrijven onthouden zich van commentaar.
Gowalla is een locatie-gebaseerd sociaal netwerk waar gebruikers kunnen inchecken op plaatsen. Met een soort beloningssysteem, waardoor deze gebruikers soms een virtueel "item" krijgen aangeboden bij het inchecken.
CEO Josh Williams
We wilde terug naar onze passie, het inspireren van mensen om nieuwe plekjes te bezoeken en de wereld te bezoeken door de ogen van iemand die ze vertrouwen.


Gowalla voelt de hete adem van concurrerende check-in diensten zoals FourSquare, Groupon en Google in de nek. Facebook is onlangs gestopt met z'n eigen locatie-gebaseerde dealsservice "Places" en het lijkt er nu op dat die plaats wordt ingenomen door Gowalla.
Vorig jaar november had Gowalla nog 600.000 actieve leden.Ook wordt aangegeven dat sommige medewerkers van Gowalla zullen verhuizen naar Facebook, waar zij zich zullen storten op de veelbesproken timeline van Facabook.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief