AfterDawn: Nieuws

Apple werkt aan simkaartloze iPhone

Geschreven door Marco Korthout @ 16 nov. 2011 12:06

Apple werkt aan simkaartloze iPhone Apple werkt aan een ingebouwde sim-kaart die kan schakelen tussen verschillende operators,
iPhones met een embedded en beveiligde simkaart. Apple heeft patent (pdf-bestand) aangevraagd voor deze uitvinding.
Apple heeft de sim-kaart ingebouwd in de beveiligde elektronica die normaliter de elektronische betalingen regelt, de zogenaamde NFC-chips (near field communications). Gebruikers hoeven straks alleen maar de juiste telecomaanbieder te selecteren en hun gebruikersgegevens in te voeren.
Losse simkaarten zijn dan overbodig.

Een jaar geleden waren er al geruchten over een simkaartloze iPhone waarvoor Apple zou samenwerken met het chipbedrijf Gemalto. De rol van de telecombedrijven worden hierdoor behoorlijk verkleint en daar zijn de telecomboeren logischerwijs niet blij mee.
Of echter de eindgebruiker hier beter van zal worden.BronVorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief