AfterDawn: Nieuws

Google koopt Apture en Katango

Geschreven door Marco Korthout @ 11 nov. 2011 20:47

Google koopt Apture en Katango Google heeft de nog jonge bedrijven Apture en Katango voor een onbekend bedrag overgenomen. De zoekreus wil de technieken van de twee bedrijven gebruiken voor verbetering van haar Chrome browser en het sociale netwerk Google+.
Katango ontwikkelt algoritmes die de sociale interactie online verbeteren. Het knoopt al je contactinformatie op een slimme manier aan elkaar. De overname is goed nieuws voor gebruikers van Google+, het social netwerk van Google. Het wordt daar drukker en drukker en de kringen raken goed gevuld en een beetje hulp bij het indelen van die kringen is altijd welkom.
En die hulp komt er!

Katango was founded a little over a year ago to develop social algorithms that improve people's online social interaction. We're excited to join the Google+ team and carry on fulfilling that mission. Google+ is seeing tremendous momentum, so it's a perfect time to join and make Circles smarter for millions of people.


Apture is ook nog een jong bedrijf, in 2007 opgestart, dat een dienst aanbiedt waarmee uitgevers en bloggers een interactieve laag aan hun website kunnen toevoegen. Stukken tekst op een website selecteren om in een pop-up direct naar meer informatie op Google of Wikipedia te zoeken. Apture gaat naar eigen zeggen het Chrome-team versterken en de huidige plugins van Apture, die websites als The Financial Times, Reuters, ScientificAmerican, The Economist en Nederlandse websites als Fok en Webwereld, zullen waarschijnlijk de volgende maand offline worden gehaald (bron TechCrunch).Apture is Joining Google!

Since 2007, all of us here at Apture have worked hard to add new dimensions to the web. We've always believed that by transforming flat web pages into interactive multimedia experiences, we could enable readers to see, hear and truly experience the ideas on the page.

After enhancing more than a billion pages with our products, we think now is the best time to expand our efforts with another team just down the road that shares our vision of making the web better. :) That's right -- we've been acquired by Google and will be joining the Chrome team to continue driving innovation and creating a better user experience on the web. The modern web is an amazing platform, so stay tuned for even more enhancements to your Chrome browsing experience.
Uit alles blijkt wel dat het Google ernst is. Onlangs heeft het nog bepaalde diensten gestopt om zich volledig te kunnen storten op Google+ en Google Chrome.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief