AfterDawn: Nieuws

Serverpark AfterDawn verhuisd naar Nederland

Geschreven door Marco Korthout @ 1 okt. 2011 16:12

Serverpark AfterDawn verhuisd naar Nederland Afterdawn heeft z'n server infrastructuur vorige week verhuisd van de Verenigde Staten (Dallas) naar Nederland (Amsterdam). De oude server setup was vier jaar oud en voldeed niet meer aan de steeds maar groeiende eisen. Voor ons Nederlanders is dat natuurlijk zeer goed nieuws.
Ondanks dat de hele verhuisoperatie goed gepland en voorbereid is en hoewel we denken en hopen dat we de meeste bugs getackeld hebben, bestaat de kans dat er bij zo?n grote upgrade nog problemen opduiken. Mocht je toch nog ergens tegenaan lopen, schroom niet en laat het ons weten.

Wat is er veranderd?

Niet alleen is de verouderde server hardware in de VS vervangen door compleet nieuwe in Nederland, ook de software is vervangen. We zijn van de verouderde niet-ondersteunde BlueDragon FREE Coldfusion server overgegaan naar de open source versie van dezelfde software - Open BlueDragon (of OpenBD).Omdat de meerderheid van onze bezoekers uit de VS afkomstig zijn, hebben we daar bovendien een dedicated cache server geïnstalleerd. De cache server maakt gebruik van Varnish Cache - een open source web applicatie accelerator. Varnish is een caching HTTP reverse proxy, dat kopieën opslaat van onze webpagina?s die snel en direct kunnen worden geladen, zonder dat de bezoekers naar de daadwerkelijke applicatie servers (OpenBD) worden doorverwezen, waardoor er kostbare tijd wordt bespaard bij iedere aanvraag.

Door de implementatie van de cache is het mogelijk dat niet alle pagina's correct worden vernieuwd. Zo kunnen bijv. nieuwsartikelen of de commentaren op nieuwsartikelen niet helemaal recent zijn. En nogmaals, mocht je ergens tegenaan lopen, laat het ons alsjeblieft weten zodat we een oplossing kunnen zoeken. Daar komt bij dat de pagina's alleen worden gecacht voor bezoekers die niet zijn ingelogd. Bezoekers die wel zijn ingelogd bereiken de site ook via de Varnish proxy, maar worden de pagina aanvragen voorlopig wel allemaal langs onze backend servers geleid.

De specificaties van onze huidig serverstructuur:

 • 3 x HP DL180G6 (database servers (MySQL 5.5))
  • 2x Intel Quad-Core Xeon E5620
  • 32GB
  • 2x300GB SAS (RAID1, OS)
  • 10x300GB SAS (RAID1+0, DB)
 • 5 x HP DL120G6 (WWW backend servers)
  • 1x Intel Quad-Core Xeon X3440
  • 8GB
  • 2x500GB SATA
 • 2 x HP DL120G6 (Varnish cache servers (één in US, één in NL))
  • 1x Intel Quad-Core Xeon X3440
  • 8GB
  • 2x500GB SATA
 • 1 x HP DL180G5 (images, css en andere statische content + DNS)
  • 2x Intel Quad-Core Xeon L5410
  • 16GB
  • 2x300GB SAS (RAID1, OS)
  • 6+1x1TB SATA (RAID5, data)
 • 5 x file download servers, 100Mbps uplink (voor software downloads)
Wat vinden jullie van de aanpassingen? Gaat alles nu sneller of juist langzamer? Kom je andere problemen tegen? Je kunt reageren op dit artikel of het melden via deze feedback link.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief