AfterDawn: Nieuws

Google Drive komt eraan!

Geschreven door Marco Korthout @ 25 sep. 2011 11:38 Gebruikers reacties (2)

Google Drive komt eraan!

Er wordt al maanden gespeculeerd over een terugkomst van Google Drive. In de broncode van Chromium (de open source browser achter Chrome) werden codes ontdekt die daarop wezen. Volgens TechCrunch is het geen speculatie meer, maar realiteit. Wanneer is nog onbekend, maar dat Google Drive er komt is wel zeker.
Het is heel goed mogelijk dat Google Documenten wordt omgedoopt tot Google Drive,
met o.a. een nieuwe “My Google Drive” sectie voor de verschillende mappen in Google Drive waarin je dan weer andere bestanden online op kunt slaan. Dit laatste is trouwens al een tijdje mogelijk. Je kunt nu al andere bestanden dan documenten opslaan in je Google Documenten. Ik gebruik het zelf alweer een tijdje om bijv. al mijn e-books te bewaren, maar ook andere bestanden al dan niet gezipt.
Veel gebruikers zijn echter niet op de hoogte van deze mogelijkheid.

Naast het online opslaan van documenten en andere bestanden is de native synchronisatie software voor computer en mobiele apparaten een welkome toevoeging. Net als Dropbox.Wanneer de uitrol exact begint is dus nog niet duidelijk, de verwachting is echter dat dat vrij binnenkort zal zijn. Intern wordt het alweer een tijdje gebruik door de mederwerkers van Google. Men wacht waarschijnlijk op Ice Cream Sandwich, de nieuwe aankomende versie van Android, met ingebouwde Google Drive componenten.

De gratis opslagruimte die Google beschikbaar stelt zal waarschijnlijk soortgelijk zijn aan die van GMail/Documenten nu, met een mogelijkheid om voor weinig meer ruimte aan te schaffen.
Ik betaal nu $5 per jaar voor 20 GB extra.

Vorige Volgende  

2 gebruikers reacties

112.10.2011 11:30

De titel had moeten zijn "Google drive komt terug" ;)

215.10.2011 08:40

Je hebt gelijk ;)

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief