AfterDawn: Nieuws

FBI arresteert vermeende leden LulzSec en Anonymous

Geschreven door Marco Korthout @ 23 sep. 2011 4:45

FBI arresteert vermeende leden LulzSec en Anonymous De FBI heeft donderdag diverse vermeende leden van het hackerscollectief LulzSec en Anonymous gearresteerd in San Francisco (Christopher Doyon, 47 jaar) en Phoenix (Cody Kretsinger, 23 jaar). Ook hebben er huiszoekingen plaatsgevonden in diverse andere Amerikaanse steden.
LulzSec is een splintergroepering van Anonymous, een groepje hackers die o.a. wordt geinspireerd door WikiLeaks en Julian Assange. Ook zouden zich voormalige leden van de activistengroep die bemoeienissen hebben gehad met de opstand in de Arabische wereld, in de groep bevinden.

Het doel van de beide groepen is het openbaar maken van gevoelige overheidsinformatie.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief