AfterDawn: Nieuws

Europees verkoopverbod Galaxy Tab 10.1

Geschreven door Marco Korthout @ 10 aug. 2011 14:36 Gebruikers reacties (5)

Europees verkoopverbod Galaxy Tab 10.1

Apple domineert de tabletmarkt met de iPad. Nu er echter ook andere spelers op deze markt een belangrijk deel opeisen, gaat Apple ook via juridische weg proberen z'n inkomsten veilig te stellen. Na een verbod in Australië, lijkt dat via een Duitse rechter voorlopig ook in Europa te lukken.
Samsung mag de Galaxy Tab 10.1 op straffe van een dwangsom van een kwart miljoen euro per dag niet verkopen in Europes. Dit verbod geldt overigens niet voor Nederland. Vandaag en morgen dient er een aparte rechtszaak in Den Haag voor een verbod op de Galaxy Tab 10.1 en de Galaxy S-smartphones.

De uitspraak van de rechter was voor Samsung een complete verrassing. De Duitse wetgeving vereist namelijk niet dat de andere partij op de hoogte gesteld wordt wanneer er bij de rechter om een verbod gevraagd wordt. Ook hoeft de andere partij niet gehoord te worden voor een voorlopige uitspraak, echter wel voordat er een definitieve uitspraak volgt.

Apple heeft de rechtszaak aangespannen omdat men vindt dat de Galaxy Tab 10.1 een kopie zou zijn van de iPad en omdat het Android-besturingssysteem inbreuk maakt op verschillende patenten van Apple.Persoonlijke noot: Ik heb zelf heel toevallig gisteren mijn nieuwe Samsung Galaxy S II smartphone opgehaald. Heb inderdaad getwijfeld tussen de Samsung en de iPhone. Mede door het beleid van Apple en die verschrikkelijk krakkemikkige iTunes toch gekozen voor de Samsung. Mocht er toch ook een verbod komen voor de smartphone, heb ik daar geen last meer van.
Verwacht trouwens dat de Nederlandse rechters daar toch wat genuanceerder tegenaan kijken dan de Duitse.

Vorige Volgende  

5 gebruikers reacties

114.8.2011 04:04

Zoals verwacht komt het verbod er in Nederland voorlopig niet. Samsung zou de tablet hier in de verkoop kunnen doen.

216.8.2011 11:51

Zag de Galaxy tab 10.1 gisteren nog in het krantje van MM staan. Die dingen zien er toch qua uiterlijk hetzelfde uit, moet appel die dan ook niet gelijk aanklagen.

O ja en nog even dit, appel was de niet eerste die capacitive aanraak schermen in mobieltjes gebruikte. Dat was de LG prada aka ke850 in 2006.

Dit is wat LG erover zegt:

Quote:
LG Electronics has claimed the iPhone's design was copied from the LG Prada. Woo-Young Kwak, head of LG Mobile Handset R&D Center, said at a press conference, “We consider that Apple copied the Prada phone after the design was unveiled when it was presented in the iF Design Award and won the prize in September 2006.”[8][9]

LG later claimed that Apple stole both the ideas and concept of the Prada phone. A lawsuit by LG had been rumored prior to this announcement; [8] however, LG has remained silent on whether or not they will file a lawsuit.

The KE850 actually got an 2007 iF product design award[10], where entries had to be shipped by September 2006.
Dit bericht is bewerkt nadat het is gepost. Laatste bewerking was om 16 aug. 2011 @ 12:13

316.8.2011 18:14

Wie doet wie nu na is de grote vraag ;)

Moet zeggen dat mijn Samsung Galaxy S II smartphone qua uiterlijk, is wel lichter en smaller, en werking verdomd veel van de iPhone weg heeft. Ben er trouwens zeer tevreden over.

417.8.2011 10:28

Ik heb zelf geen iphone, dus ik kan dat niet vergelijken. Maar een aantal familie leden wel. Ik begrijp dat sommige delen van de specifieke samsung interface exact op lijken(icoontje-vorm, applicatie lijst). Maar als ik naar het geheel kijk, dan vind ik de similariteit wel meevallen. Maar jij hebt ze beiden gebruikt dus het zal wel zo zijn.

517.8.2011 16:09

Nee, begrijp me niet verkeerd,
Het zijn echt 2 verschillende apparaten,
maar op het eerste gezicht lijken ze best wel op elkaar.
Qua werking is het uiteindelijk gewoon een echte android,
met de eigen interface van Samsung,
die ik zelf minder geslaagd vind dan bijv. die van HTC.

Dit bericht is bewerkt nadat het is gepost. Laatste bewerking was om 17 aug. 2011 @ 16:09

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief