AfterDawn: Nieuws

AntiSec geeft grote hoeveelheid politiegegevens vrij.

Geschreven door Marco Korthout @ 8 aug. 2011 10:04

AntiSec geeft grote hoeveelheid politiegegevens vrij.

Als vergelding voor de arrestatie door de politie van zogenaamde Anonymous en LulzSec leden, heeft de hackersgroep AntiSec 10 GB aan gestolen data, w.o. privé emails en info, vrijgegeven. De hackers zeggen de gegevens gestolen te hebben tijdens aanvallen op 70 kleinere politiebureau's.
Met het publiceren van de database met gegevens wil AntiSec "de politieambtenaren in de VS in verlegenheid en in diskrediet brengen".

AntiSec had volgens eigen zeggen maar 24 uur nodig om controle te krijgen over de servers van Brooks-Jeffrey, een online marketing bedrijf dat o.a. websites maakt voor politieposten in het zuidelijk deel van de VS, en alle data te kopiëren naar eigen servers.

Sommige websites zijn op moment van schrijven nog steeds offline.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief