AfterDawn: Nieuws

Nieuw project van Microsoft - Tulalip

Geschreven door Marco Korthout @ 17 jul. 2011 10:40

Nieuw project van Microsoft - Tulalip Een paar dagen geleden werd duidelijk dat Microsoft werkt aan een nieuw project met de naam Tulalip. De nieuwe service werd als het ware ge´ntroduceerd door een "gelekt screenshot" op de website Socl.com.
Op de inlogpagina was te lezen:
Met Tulalip kun je eenvoudig vinden wat je nodig hebt en delen wat je weet.

Screenshot is nu weer verdwenen en vervangen door de volgende tekst:
Bedankt dat je langskomt. Socl.com is een intern project van Microsoft Research dat per ongeluk online is gezet. Dat was echt niet onze bedoeling. Eerlijk.


Gaat Microsoft de helpende hand bieden aan Facebook in z'n strijd tegen Google+ met een soort Sociale Zoekmachine Netwerk? Volgens het gelekte schermafdruk kun je inloggen met je Facebook of Twitter account, Google+ wordt niet genoemd.

In tegenstelling tot de relatie tussen Google en Facebook, die hoofdzakelijk bestaat uit het tegenwerken van elkaars projecten, is de relatie tussen Facebook en Microsoft best wel goed te noemen. Er is in de zoekmachine Bing zelfs een "Vind ik leuk" knopje te vinden.

Socl.com is ontdekt door een editor van de domein nieuwsblog Fusible tijdens onderzoek naar de eigenaar van Social.com.

Tulalip is de naam van een Indianenstam in Washington.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief