AfterDawn: Nieuws

Nu ook kaarten downloaden in Google Maps voor Android

Geschreven door Marco Korthout @ 8 jul. 2011 1:46 Gebruikers reacties (2)

Nu ook kaarten downloaden in Google Maps voor Android Google Maps is een schitterend product, gratis, navigatie, streetview en latitude. Alleen kan het een duur geintje worden wanneer je het in het buitenland gaat gebruiken, omdat het gegevens via het internet binnenhaald.
Vanaf Google Maps voor Android v5.7 is het nu eindelijk mogelijk om kaarten vooraf al te downloaden. Het is nog niet mogelijk om in één keer de kaarten van een heel land te downloaden, alleen kaartgebieden met een straal van 16 km. Je zult dus thuis met je wifi-verbinding alvast de vakantiereis moeten maken via Google Maps om zo de meeste gebieden alvast binnen te halen.

Om de 'kaartgebied downloaden' optie te kunnen gebruiken, zul je eerst deze functie moeten activeren.
Druk eenmaal op de menuknop in Google Maps, kies Meer en selecteer daarna Labs. In Labs klik je op kaartgebied downloaden om deze fuctie te activeren.

Eenmaal geactiveerd kun je ieder gebied in Google Places aanklikken, waarna je in het menu dat daarna wordt weergegeven onderaan de optie kaartgebied downloaden zult vinden (zie de afbeeldingen).Alle gedownloade kaartgebieden kun je beheren via de Google Maps cache-instellingen. Daar kun je kaarten verwijderen die je niet langer nodig bent om meer ruimte vrij te maken. Na 30 dagen worden trouwens alle gedownloade kaarten sowieso uit je cache verwijderd.

Vorige Volgende  

2 gebruikers reacties

122.8.2011 23:53

Maar ik slaag er niet in zonder internetverbinding te navigeren , zelfs met die cache kaarten niet?
Doe ik iets verkeerd ? Blijft maar zoeken ...

230.8.2011 20:55

Dag Peter,
durf ik niet te zeggen, of je iets verkeerd doet.
Wat voor mobiel gebruik je?

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief