AfterDawn: Nieuws

Downloadverbod voor film en muziek

Geschreven door Marco Korthout @ 11 apr. 2011 9:40 Gebruikers reacties (2)

Downloadverbod voor film en muziek Als het aan staatssecretaris Teeven van Justitie ligt komt er een wet tegen het downloaden van films, muziek, e-boeken en software. Het wordt verboden om een film of een liedje te downloaden zonder daar netjes voor te betalen.
RTL Nieuws meldt dat Teeven de wet wil aanpassen, zodat het verbod van kracht wordt. Er zal overigens geen boete worden opgelegd. Wel maakt de wet het mogelijk om hard op te treden tegen websites die films en muziek aanbieden. Ook de bekende buitenlandse sites, zoals de Pirate Bay, kunnen via internetfilters door de overheid onbereikbaar worden gemaakt.

Grappig in dezen is het dat Verhagen nu juist internetfilters wil gaan verbieden voor bepaalde regimes en dat Teeven deze voor het Nederlandse regime juist wil gaan toepassen.
Hoezo een dubbele moraal!

Momenteel is het niet verboden om films en muziek te downloaden en mag iedereen in Nederland volgens de wet nog 'thuiskopieën' maken van films, elektronische boeken en muziek. In tegenstelling tot het aanbieden hiervan.Teeven wil ook de zogenoemde thuiskopieheffing, een heffing op blanco CD's en DVD's, afschaffen. Bij DVD's gaat het om ongeveer 60 cent per schijfje.

Vorige Volgende  

2 gebruikers reacties

118.4.2011 13:56
oOfmanOo
Unverified new user

Zit er geen heffing op blue ray schijfjes dan? Want daar kan ook wel 29,99 af ;)

218.4.2011 16:08

Het zal allemaal zo'n vaart niet lopen.

Lees op NU, die een vragenrondje in de 2de kamer hebben gedaan:

Quote:
GroenLinks, D66 en SP zijn om diverse redenen niet te spreken over het plan van staatssecretaris Teeven om het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal als illegaal te bestempelen. Ook de VVD, de partij van Teeven, zit nog met vragen.

Dit bericht is bewerkt nadat het is gepost. Laatste bewerking was om 18 apr. 2011 @ 16:08

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief