AfterDawn: Nieuws

Google lanceert In-App betalingsmethode voor Android

Geschreven door Marco Korthout @ 30 mrt. 2011 7:51

Google lanceert In-App betalingsmethode voor Android Google heeft een In-app Billing voor Android gelanceerd, en geven daarmee de mobiele ontwikkelaars een extra mogelijkheid om meer opbrengsten te halen uit hun apps. Google zegt dat er vandaag al diverse apps met de In-app betalingsmethode in de Market zullen verschijnen.
In-App Billing geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om binnen een applicatie bijvoorbeeld extra levels, nieuwe content of nieuwe mogelijkheden tegen betaling aan te bieden. Tot nu moesten er altijd verschillende applicaties gemaakt worden, zoals bijvoorbeeld een lite- en een betaalde versie van een applicatie.

iOS beschikt al over een in-app mogelijkheid sinds juni 2009, waarmee app-ontwikkelaars miljoenen kunnen genereren via virtual goods, in-game upgrades, kopen van extra content, etc.
Net als Apple, pakt Google 30% van alle in-app aankopen.

Het is algemeen bekend dat ontwikkelaars van mobiele applicatie makkelijker geld kunnen verdienen met iPhone apps dan met Android apps. Met daar bovenop nog het feit dat in-app aankopen meer opbrengen dan bijv. mobiele reclame, is het logisch dat Android ontwikkelaars erg verheugd zullen zijn met de lancering.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief