AfterDawn: Nieuws

Dropbox + Bittorrent + Rapidshare = Sendoid

Geschreven door Marco Korthout @ 22 mrt. 2011 11:31

Dropbox + Bittorrent + Rapidshare = Sendoid

Bestandsuitwisseling is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld, we kunnen niet meer zonder en er bestaan gelukkig al diverse hulpmiddelen voor; Dropbox, Mediafire, Sugarsync, WeTransfer, Rapidshare, Sendspace of gewoon via Gmail of een van de vele andere hier niet genoemd. Sinds gisteren hebben we er een nieuwe speler bij, Sendoid, een combinatie van de andere services zonder de beperkingen op bestandsgroottes.
Sendoid is een peer-to-peer en browser-gebaseerde service.
Geen registratie, geen installatie, maar (grote) bestanden direct uitwisselen met een ander, zonder tussenkomst van een centrale server. De uitwisseling van bestanden gebeurt rechtstreeks tussen jouw computer en die van de ontvanger. Wanneer je de bestanden hebt geselecteerd die je wilt delen, krijg je van Sendoid een link, die de ontvanger kan gebruiken om de bestanden te downloaden.

Hoe staat het met de veiligheid? Prima geregeld, alles gaat via een 128bit AES encryption algoritme, vermomde links en een optioneel in te stellen wachtwoord. De verbinding tussen jouw PC en die van de ontvanger is dus een versleuteld lijntje.De beperkingen qua groottes van de Sendoid's webinterface liggen ergens tussen 600MB en 1GB. Wil je grotere bestanden uitwisselen kun je gebruik maken van een AIR-applicatie die je kunt downloaden van de site, ook gratis.

Service bestaat nog maar net, heb er verder nog geen ervaring mee opgedaan, maar op papier lijkt er niets mis mee.
We gaan het meemaken.Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief