AfterDawn: Nieuws

AVG in de wolken met AVG LiveKive

Geschreven door Marco Korthout @ 16 mrt. 2011 10:45 Gebruikers reacties (3)

AVG in de wolken met AVG LiveKive AVG gaat de competitie aan met online diensten als Dropbox en SugarSync en komt met een eigen synchronisatie cloudopslag service genaamd AVG LiveKive. Het is nu in betafase online en je kunt er nu een gratis account aanmaken. Na het invullen van een kleine enquÍte en wat eigen gegevens, krijg je de mogelijkheid om de app te downloaden om de gratis 5 GB mee te vullen.
AVG LiveKive (beta), codenamed AirSpace, back-upt automatisch (of d.m.v. geplande intervallen of op bepaalde tijden) al jouw geselecteerde bestanden online, om deze te synchroniseren met meerdere computers, altijd bij de hand te hebben, te delen met anderen of gewoon als back-up voor het geval het noodlot toeslaat op je lokale computer.
De Share feature stelt je in staat om mappen en/of bestanden te delen met andere mensen door het aanmaken van ShareRooms vanuit de applicatie. Tijdens het aanmaken van de gedeelde kamer wordt er een internet adres, een ShareID en een kamersleutel (Roomkey) aangemaakt, die je dan weer kunt delen met vrienden en bekenden.

AVG LiveKive maakt gebruik van een proces dat zij deduplication noemen om de ruimte die de data gebruiken zo klein mogelijk te houden. Wanneer je meerdere kopieŽn van hetzelfde bestand bewaart, wordt alleen het originele bestand in volledige omvang opgeslagen; van alle andere kopieŽn worden alleen de verschillen ten opzichte van het origineel opgeslagen, waardoor deze veel kleiner blijven.Alle data worden tijdens de verwerking en opslag versleuteld, waardoor privacy en veiligheid ten alle tijde gewaarborgd is. AVG LiveKive is een "zero-knowledge" backup provider, heeft geen enkele weet over welke bestanden op de AVG servers worden opgeslagen (zelfs geen map- of bestandsnamen).

Nog niet bekend of er aparte apps voor mobiele apparaten beschikbaar zullen komen. Omdat AVG al wel over een Android applicatie beschikt, zouden we er vanuit mogen gaan dat die er waarschijnlijk sowieso wel zal komen.


Vorige Volgende  

3 gebruikers reacties

112.2.2012 08:26
andre99
Unverified new user

Ok voor die gratis opslag van 5GB

212.2.2012 10:26

Hallo Andre,
Moet je eerlijk zeggen dat ik zelf bovenstaande opslag niet meer gebruik. Is een redelijk oud artikel en in de tussentijd zijn er weer een heleboel cloudopslagdiensten bijgekomen.

Bij SpiderOak krijg je 3GB
Bij SugarSync 5GB
Bij Box.com ook 5GB
Naast Dropbox gebruik ik alle bovenstaande opslagdiensten om bestanden te delen en op te slaan vanaf mijn Android telefoon.

314.2.2012 14:16

Op de valreep hebben we ook BeeCloud nog,
met gratis 512 GB gratis opslag

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief