AfterDawn: Nieuws

Google dicht Pwn2Own WebKit veiligheidsgat

Geschreven door Marco Korthout @ 12 mrt. 2011 9:59 Gebruikers reacties (2)

Google dicht Pwn2Own WebKit veiligheidsgat Binnen 24 nadat een team van onderzoekers, waaronder de Nederlander Willem Pinckaers, op de Pwn2Own hackwedstrijd met succes misbruik heeft kunnen maken van een WebKit veiligheidsgat om RIM’s BlackBerry te kraken, heeft Google al een Chrome update klaarliggen om het gat te dichten.
Details over de kwetsbaarheden blijven geheim, de hackers mogen op zelf ook niet openbaar maken hoe een succesvolle exploit precies in z'n werk is gegaan. Google beschrijft het als een “high risk” geheugencorruptie.

De kwetsbare WebKit browser rendering-engine zit ook onder de motorkap bij Apple’s Safari browser en de nieuwe browser in RIM’s BlackBerry apparaten. Het is nog niet bekend wanneer Apple of BlackBerry een fix beschikbaar stellen.

Vorige Volgende  

2 gebruikers reacties

112.3.2011 22:12
oOfmanOo
Unverified new user

Ik vraag me af of bij dit soort evenementen alle hackers hun geheimen gaan prijsgeven.

offtopic: Ik constant: Oops! Something has gone wrong . . .
Kan natuurlijk ook aan mij liggen.

212.3.2011 23:05

He fman, ligt niet aan jouw, hier ook zo.
Er wordt onder de motorkap gesleuteld ;-)

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief