AfterDawn: Nieuws

Adobe Flash Player 10.3 beta met meer controle over 'Flash Cookies

Geschreven door Marco Korthout @ 9 mrt. 2011 16:16

Adobe Flash Player 10.3 beta met meer controle over 'Flash Cookies

Adobe had het al beloofd en die belofte zijn ze nu nagekomen door een veel gevraagde optie in te bouwen in de Flash Player 10.3 beta. Een optie voor gebruikers om de zogenaamde "Flash cookies" te verwijderen van je computer - op versies van Chrome, Internet Explorer, Safari en Firefox. Cookies zijn kleine stukjes data die worden verzameld over jouw internetactiviteiten. Naast dat cookies heel nuttig kunnen zijn, denk aan het bewaren van inloggegevens en voorkeursinstellingen voor een website, is er ook wantrouwen; worden de cookies ook gebruikt voor reclamedoeleinden en hoeveel gegevens worden er nu eigenlijk echt verzameld?
Web-cookies zijn gemakkelijk te beheren en te verwijderen, echter het beheren van cookies in producten als Flash zijn veel complexer. Adobe verklaarde dinsdag dat de Flash Player 10.3 Beta "het beheer van de lokaal opgeslagen cookies integreert met de privacy-instellingen van de browser. Vooralsnog alleen nog in Mozilla Firefox 4, Microsoft Internet Explorer 8 en hoger en latere releases van Safari en Google Chrome.

De release candidate voor Firefox 4 wordt later deze week verwacht, met de stabiele release later deze maand. Firefox 4 beschikt over een "do not track" component, waarmee gebruikers kunnen aangeven dat websites van derden hun activiteiten niet mogen volgen.
Weet eigenlijk niet of het een officiële RC 1 betreft of alleen een RC van een RC, maar van de servers van Mozilla kun je al een RC 1 downloaden.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief