AfterDawn: Nieuws

Stopt de one-time download beperking van iTunes liedjes?

Geschreven door Marco Korthout @ 6 mrt. 2011 5:26

Stopt de one-time download beperking van iTunes liedjes? Volgens Bloomberg is Apple aan het bekijken hoe zij de one-time download beperking kunnen veranderen. Men kan straks, wanneer alles goed gaat, een muziektrack gekocht via iTunes, later nog een keer downloaden mocht dat nodig zijn.
En zo zou het altijd al geweest moeten zijn. Toch? Apple zou in gesprek zijn met verschillende platenmaatschappijen (Vivendi SA (VIV)’s Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group Corp. (WMG) and EMI Group) om klanten op iTunes wat meer vrijheid te geven om hun "betaalde" muziek ook op meerdere media-apparaten te kunnen afspelen.
Een overeenkomst zou deze zomer al wel eens bekend worden gemaakt.

Een dergelijke overeenkomst zou best wel eens een back-upservice kunnen behelsen voor iTunes klanten, met een permanente back-up voor gekochte muziektracks voor als de originele bestanden beschadigd of verloren zouden raken. De service zou verder ook downloads toe kunnen staan naar verschillende Apple apparaten als de iPad, iPod en iPhone, zolang deze maar aan hetzelfde iTunes account zijn gekoppeld.
Bloomberg zou dit alles uit drie verschillende bronnen hebben vernomen.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief