AfterDawn: Nieuws

Gaat Google zelf Android-apps uitschakelen?

Geschreven door Marco Korthout @ 4 mrt. 2011 22:55

Gaat Google zelf Android-apps uitschakelen? Geen beste week voor Google, met de gewiste Gmail-accounts en natuurlijk het Android-malware incident. Een aantal kwaadwillige applicaties verschenen in de Android Market, die gebruikersgegevens konden stelen en verbinding konden maken zonder de toestemming van de eigenaars van de telefoons. De malware apps droegen namen van normale legitieme applicaties zoals Super Guitar Solo, Photo Editor en Super Ringtone Maker, echter konden de ontwikkelaars misbruik maken van een veiligheidsgat in de meeste versies van Android.
De apps zijn nu wel uit de Android Market verwijderd, echter er zullen nog veel mensen rondlopen die een van die malware applicaties hebben geïnstalleerd maar niet op de hoogte zijn van het hele gebeuren.
Wat moet je dan als Google zijnde?
Van afstand de applicaties uitschakelen is één oplossing of misschien wel de oplossing.
Google kan dit, maar heeft dit nog niet gedaan.

Het op afstand uitschakelen van apps staat trouwens keurig vermeld in de gebruiksvoorwaarden.
Op het blog van Android Developers kun je meer lezen over deze feature.Waarschijnlijk zijn ze bij Google een beetje huiverig om dit kunstje toe te passen omdat in het verleden en Apple en Amazon heel wat kritiek over zich hebben gekregen na een soortgelijk gevalletje. Google moet echter niet te lang meer wachten met het toepassen van deze feature, een heleboel van die apps zijn vast en zeker nog steeds ergens actief. Aan de buitenwereld kunnen ze best wel uitleggen dat dit een noodzakelijk kwaad is.
Ben benieuwd.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief