AfterDawn: Nieuws

Splinternieuwe Nintendo 3DS nu al gehackt voor gebruik R4

Geschreven door Marco Korthout @ 27 feb. 2011 0:20

Splinternieuwe Nintendo 3DS nu al gehackt voor gebruik R4

De Nintendo 3DS ligt nog geen dag in de winkels in Japan en is nu al gehackt om met flash-kaarten zoals de brucht R4 games te spelen. R4 cards geven de gamers de mogelijkheid om homebrew, DS games en oudere games zoals die van de GameBoy Color te spelen. Zal wel zwaar op het dak van de makers vallen, omdat de nieuwste Nintendo juist volgebouwd zit met anti-piracy maatregelen.
Twee hackers hebben video's geplaatst op YouTube, waarop ze laten zien dat ze een oudere game (Zelda) spelen op het apparaat, terwijl de ander de DS versie van de New Super Mario Bros. speelt vanaf een R4 kaart.

Sommigen zullen dit geen hack willen noemen omdat alleen het DS gedeelte wordt omzeild met een R4 kaart. Het is nog niet mogelijk om 3DS games te back-uppen. 3DS-only games zijn nog steeds veilig en zijn dus nog niet gekraakt. Alhoewel dat waarschijnlijk niet zo heel erg lang zal duren.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief