AfterDawn: Nieuws

Mozilla Firefox 4 (Beta 5) voor Android en Maemo

Geschreven door Marco Korthout @ 24 feb. 2011 16:25

Mozilla Firefox 4 (Beta 5) voor Android en Maemo

Mozilla heeft gisteren Firefox Mobile 4 beta 5 voor Android 2.1 en hoger en Maemo beschikbaar gesteld. De update bevat geen noemenswaardige nieuwe features of verbeteringen, alleen verbeteringen van de browser op gebied van prestaties. Wat het bedrijf momenteel het meest zorgen baart en bezig houdt wat betreft de mobiele versie van hun browser, is de snelheid.
Mozilla verkondigt duidelijk waarneembare verbeteringen in opstartsnelheid, het laden van de pagina's en snelheid van de JavaScript rendering. Het bedrijf geeft in de Firefox 4 Mobile beta 5 release notes dat zij zich blijven concentreren op "verkleinen en optimalisatie van geheugen- en CPU gebruik." Ook wordt de Sync feature gemeld die voor verbetering vatbaar is.

Firefox 4 beta 5 voor Android is iets kleiner dan z'n voorgangers (13.5MB tegen 13.7MB de laatste keer). De grootte van Firefox op je telefoon zal groot blijven doordat het gebruik maakt van een eigen JavaScript en rendering engine. Wel kunnen gebruikers van oudere apparaten met Android de profieldata van de browser migreren naar de SD-kaart, bij gebruikers van Android 2.2 of hoger kan de hele applicatie worden verplaatst naar SD-kaart.Om Firefox 4 Beta te downloaden ga je naar Firefox.com/m op je Android phone of Nokia N900.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief