AfterDawn: Nieuws

Elektrische auto stopt in het midden van de straat, werkt de software bij en sluit passagiers op

Geschreven door Marco Korthout @ 4 feb. 2019 14:39

Elektrische auto stopt in het midden van de straat, werkt de software bij en sluit passagiers op

Toen auto elektronica steeds complexer werd in de vroege jaren 2000, werd er al grapjes verspreid over de auto die een Windows update kreeg tijdens het rijden. Wel nu, in China is dat een realiteit geworden.
Een auto geproduceerd door Nio, een Chinese autofabrikant, met de bijnaam "Chinese Tesla", heeft bevestigd dat een van hun aut 's tot stilstand was gekomen in het midden van een drukke straat in het centrum van Beijing. De auto was gestopt in Changan Avenue, dat is een van de meest prestigieuze straten in Beijing, en begon een software update cyclus.

De software-update duurde meer dan een uur en tijdens het proces weigerde de auto te starten - en had zijn passagiers in de auto vergrendeld. Volgens Nio hadden verschillende politieagenten geprobeerd de autoramen te openen om de passagiers te bevrijden, echter zonder resultaat. Nadat de software-update was voltooid, had de auto de normale werking hervat.

Nio zegt dat de bestuurder "per ongeluk een reeks bewerkingen heeft uitgevoerd die de systeemupdate hebben geactiveerd" tijdens een verkeersopstopping op Changan Avenue. Na het incident zei het bedrijf: "We hebben ons verontschuldigd voor het beïnvloeden van het verkeer en we zullen de logica van de upgradebevestiging optimaliseren."Verschillende Chinese nieuwsbronnen bevestigen het verhaal, inclusief de South China Morning Post.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief