AfterDawn: Nieuws

Google Drive wordt Google One

Geschreven door Marco Korthout @ 19 aug. 2018 22:16

Google Drive wordt Google One Google is aan het vernieuwen en verandert zelfs de naam van hun cloudopslagdienst Google Drive naar Google One
De zoekgigant probeert zijn cloudservices te verenigen door alles onder hetzelfde merk, Google One, te concentreren. Dit betekent dat de cloudopslag die bekend staat als Google Drive in de toekomst onder de paraplu van Google One valt.

Dit betekent ook dat wanneer je betaalt voor een Google Drive-service, je automatisch wordt overgezet naar Google One. En maak je geen zorgen, de deals zijn in veel gevallen beter.

Je hebt al een Google One-abonnement van 100 GB voor $ 1,99 per maand, maar je kunt ook kiezen voor 200 GB voor $ 2,99 of 2 TB voor $ 9,99 per maand. De prijs van abonnementen met meer dan 2 TB blijft hetzelfde. (Bestaande Drive-abonnementen van 1 TB worden zonder extra kosten geüpgraded naar 2 TB.)

Met de vernieuwde Google One heeft Google ook de integratie van cloudopslag met Gmail en Google Photos verbeterd. Je kunt ook gezinsleden aan jouw abonnement toevoegen, zodat je de opslag efficiënt kunt delen en hulp kunt krijgen van Google-experts.Google belooft ook extra voordelen van andere Google-services, zoals Google Play-tegoeden.

De gebruikers van de gratis versie krijgen nog geen toegang tot Google One en zijn verbeterde functies. Misschien verandert dit in de loop van de tijd en wordt Google Drive volledig achtergelaten.

Google One is gelanceerd in de VS, maar Google streeft ernaar de beschikbaarheid snel uit te breiden naar andere regio's. Je kunt de service vinden op one.google.com.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief