AfterDawn: Nieuws

Gmail en Google Apps als één handige applicatie met Kiwi for Gmail

Geschreven door Marco Korthout @ 27 apr. 2017 12:24

Gmail en Google Apps als één handige applicatie met Kiwi for Gmail

Normaal gesproken moet je Gmail en de Google Apps openen in een webbrowser, zou het niet handig zijn als je Gmail als zou kunnen gebruiken als een echte e-mailclient. Dat kan nu met Kiwi for Gmail, inclusief Google Apps als Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Keep. Net als een gewone office suite.
Nu hoor ik je denken, daar zijn ze niet uniek in, er bestaan meer soortgelijke oplossingen en verder kun je Gmail gewoon openen met een eigen browservenster. Ja, klopt, echter heb ik meerdere programma's geprobeerd die ongeveer hetzelfde beloven, maar die werken of niet echt soepel of die draaien Gmail gewoon in een eigen browservenster. Voor mij voldeden die niet echt.
Ook kun je natuurlijk een echte e-mailclient gebruiken als Thunderbird, Foxmail, etc., echter vind ik persoonlijk de functionaliteit en het gebruiksgemak van Gmail zelf onovertroffen.

Met Kiwi for Gmail (met G-Suite) is dat een heel ander verhaal. Mooie overzichtelijke interface, met in de linker balk knoppen om snel een document in een van de Google Apps aan te maken, supersnel en handig. De apps worden in een nieuw venster geopend. Je kunt tot 6 accounts beheren, die elk in een eigen tabblad met een eigen kleur en notificaties verwerkt zijn. Gewoon van tabblad wisselen om met een ander account te werken.Voorlopig wordt alleen nog de Boomerang plug-in ondersteund, echter worden er binnenkort meerdere aan toegevoegd.

Maar ja, voor niets gaat de zon op en moet je voor de uitgebreidere versie met G-Suite, in tegenstelling tot de gratis versie, wel betalen. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, $9,99 per jaar.
Met de gratis versie heb je wel een volwaardige e-mailclient, echter met de beperking van maar één Gmail-account, geen Google Apps integratie, geen plug-ins en nog wat extra features.

Wanneer je Kiwi for Gmail hebt geïnstalleerd kun je 30 dagen alle functionaliteiten uitproberen, waarna het automatisch als gratis versie wordt ingesteld.
Werk er zelf nu een paar dagen mee en ik weet nu eigenlijk al dat ik hoogstwaarschijnlijk ook na die 30 dagen voor de volledige versie ga en ach, nog geen 10 euro per jaar, bijna net zoveel als een pakje shag.Officiële website
Kiwi for Gmail downloaden

De gebruikersinterface is Engels, echter zijn Gmail en de andere apps in gebruik gewoon in de daar ingestelde taal.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief