AfterDawn: Nieuws

Eindelijk een officiŽle WhatsApp desktop client voor Windows en Mac OS X

Geschreven door Marco Korthout @ 11 mei 2016 13:19

Eindelijk een officiŽle WhatsApp desktop client voor Windows en Mac OS X Een van de meest gevraagde "features" van WhatsApp-gebruikers was toch wel een officiŽle Windows desktop client. Nu is het zover, de veelgebruikte berichtenapp heeft eindelijk een officiŽle Windows en Mac OS X desktop clients uitgebracht.
Het was al een tijdje mogelijk om via de WhatsApp's web client vanaf je computer met andere WhatsApp-gebruikers te communiceren, echter kun je hetzelfde nu zonder eerst met je webbrowser naar de web app te gaan. De Desktop client, net als de web service, vereist wel dat de app is geÔnstalleerd op de mobiele telefoon van de gebruiker om te synchroniseren met telefoon, omdat de encryptie authenticatie stevig gekoppeld is aan de gebruikers telefoon en telefoonnummer.

De desktop client ondersteunt vooralsnog geen VoIP gesprekken en biedt dezelfde functionaliteit als de webversie.Je kunt de Windows versie bij ons downloaden:

WhatsApp voor Windows downloaden


...en kun je de OS X versie (alsmede andere edities, inclusief de Windows desktop client) vanaf de webpagina van de maker downloaden. De Windows versie vereist Windows 8 of nieuwer, en de Mac OS X versie vereist OS X 10.9 of nieuwer.Om de desktop-app te gebruiken moet je de QR-code scannen om de pc aan de telefoon te koppelen. Wanneer de koppeling voltooid is kan de pc dienst doen als WhatsApp-client. Het werkt dus online via de telefoon die hiervoor in verbinding moet staan met het internet op te kunnen werken.
Om de QR-code te scannen open je WhatsApp (de allernieuwste versie) en kies via het menu (de drie puntjes rechtsboven) de nieuwe optie WhatsApp Web. Scan de QR-code op je computerscherm en je hele WhatsApp-geschiedenis wordt naar het computerscherm gebracht, waarna je berichten en foto's kunt versturen je pc.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief