AfterDawn: Nieuws

Neemt Stremio het stokje over van Popcorn Time?

Geschreven door Marco Korthout @ 11 nov. 2015 16:18 Gebruikers reacties (1)

Neemt Stremio het stokje over van Popcorn Time? Het gaat niet zo lekker met Popcorn Time, een van de belangrijkste versies van Popcorn Time (de .io fork) werkt niet meer. De YTS torrentsite is offline gehaald en omdat de meeste Popcorn Time klonen daarvan afhankelijk zijn voor hun inhoud, wordt het allemaal wat lastig. De bovengenoemde fork is gestart met Butter, een project met legale inhoud, echter valt daar nog weinig te beleven en zal het de vraag zijn of die qua populariteit zal kunnen tippen aan zijn grote illegale broer.
Popcorn Time is overigens met een paar aanpassingen aan de API's toch nog steeds werkend te krijgen.

Sinds 2012 is er een andere app in ontwikkeling, Stremio.
Tijdens deze ontwikkeling is daaruit ook Popcorn Time ontstaan. En terwijl alle aandacht uitging naar Popcorn Time, ging de ontwikkeling van Stremio gestaag door. Vanaf 2014 werd de focus gelegd op een alles-in-één film/tv-series browser, die content aanbiedt van verschillende bronnen, niet alleen van torrents. Er werd een add-on systeem ontwikkeld.
Stremio heeft daardoor meer weg van Kodi dan van Popcorn Time.Naast dat Stremio content binnen kon halen van YTS, kan het ook andere sites gebruiken als Kickass, Torrentz en anderen. De films en tv-series worden aangevuld met artwork en gegevens van grote film-databases. Ieder beschikbaar videobestand wordt gekoppeld aan een IMDB ID.

Naast het downloaden (streamen) van video's via torrents (je kunt een magnet link in de zoekbalk invoeren), kan Stremio ook opgenomen werk en zelfs live content weergeven. Stremio's officiële add-ons bieden de mogelijkheid om video's van YouTube en live tv-uitzendingen van Filmon.tv te bekijken.

Installatie ging soepel en door de automatische update-functie wordt de versie direct bijgewerkt naar de nieuwste versie. Na aanmelden en inloggen kun je aan de slag.

De app werkt soepel en hoewel het aantal aangeboden films en tv-series minder is dan bij Popcorn Time, valt er genoeg te bekijken.Bovenin vind je diverse tabbladen:
Discovery - ontdekken van nieuwe speelfilms, tv-series, videokanalen, tv-uitzendingen en meer.
Board - met notificaties, aanbevolen video's, nieuwe afleveringen van de tv-series die je volgt, etc.
Library - jouw persoonlijk bibliotheek.
Calendar - een agenda met data waarop jouw favoriete tv-series worden uitgezonden.

Alle functies werken naar behoren, kon snel en gemakkelijk een film, een tv-serie en en tv-uitzending bekijken.
Mis je Popcorn Time, zou je echt Stremio eens moeten proberen.Vorige Volgende  

1 reacties

118.11.2015 15:51

spassiva

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief