AfterDawn: Nieuws

In Gmail bijlagen toevoegen met Dropbox

Geschreven door Marco Korthout @ 16 sep. 2015 3:00

In Gmail bijlagen toevoegen met Dropbox Met de nieuwste update van Dropbox (v3.8.9) en de extensie Dropbox voor Gmail hebben we er een handige feature bijgekregen. Gebruikers van Chrome en Gmail kunnen bestanden nu rechtstreeks vanuit je Dropbox delen via hun Gmail-account.
Hoe schakel ik de integratie Dropbox voor Gmail in?
Je kunt de Gmail-integratie op twee manieren inschakelen: door via de Chrome Web Store de extensie Dropbox voor Gmail te installeren in je Chrome browser of door de nieuwste desktopversie van Dropbox te installeren.

Na installatie van de nieuwste versie zou je de vraag moeten krijgen of je de Gmail integratie wenst in te schakelen. Dit was echter bij mij niet het geval en heb daarom de extensie geïnstalleerd.

Als je gebruikmaakt van de integratie, wordt een Dropbox-pictogram weergegeven onder aan het Gmail-venster voor het opstellen van een bericht. Als je op dit pictogram klikt, wordt er een pop-upvenster weergegeven. Hier kun je kiezen uit al het materiaal in je Dropbox. Selecteer het bestand of de map die je wilt delen. Vervolgens wordt een gedeelde link weergegeven in de tekst van de e-mail (je kunt ook meerdere bestanden of mappen selecteren). Het ziet er misschien wel uit als een bijlage, maar is een gedeelde link. Je hoeft dus niet meer te wachten om je e-mails te verzenden. Ook gelden de ruimtebeperkingen van je postvak niet.

Heeft de integratie beperkingen voor bestandstypen of -grootten?
Hoewel de grootte van bestanden technisch niet wordt beperkt, gelden er wel bepaalde bandbreedtebeperkingen voor Dropbox. Deze zijn gebaseerd op het accounttype. Meer informatie over de bandbreedtebeperkingen van Dropbox en hoe het overschrijden van de limieten kan leiden tot links waarvoor een ban wordt ingesteld

Bestanden worden niet toegevoegd als bijlage, maar als gedeelde link. Daarom zijn er geen beperkingen aan het bestandstype.

Er wordt automatisch een ban ingesteld voor links en bestandsaanvragen die een ongewoon grote hoeveelheid verkeer genereren.
Limieten voor een basis-account (gratis)
De totale hoeveelheid verkeer die al je links en bestandsaanvragen samen mogen genereren zonder dat er een ban wordt ingesteld, is 20 GB per dag.
Het totaal aantal downloads dat al je links samen mogen genereren is 100.000 downloads per dag.Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief