AfterDawn: Nieuws

Foxmail in het Fries

Geschreven door Marco Korthout @ 27 jul. 2015 10:34

Foxmail in het Fries Onlangs werd er een nieuwe versie van Foxmail vrijgegeven en heeft Leo Berkhout daar niet alleen een geoptimaliseerde Nederlandse portable versie van gemaakt, maar ook een echte Friese versie. En in de laatste toegevoegde versie (v7.2.7.21 rev1) is het probleem met de spellingscontrole verholpen.
Nederlandse spellingscontrole
Dat laatste is fijn omdat veel potentile gebruikers afhaakten omdat een goede spellingscontrole ontbrak.
Foxmail maakt tegenwoordig gebruik van binaire dictionaries zoals die gebruikt wordt in Google Chrome, de bestandsnaam is "en-US-3-0.bdic". We hebben de Nederlandse "nl-NL-3-0.bdic" is gekopieerd naar "en-US-3-0.bdic" zodat je nu met Nederlandse spellingscontrole kunt werken. Foxmail beschikt niet over de mogelijkheid om via de instellingen een andere taal en spellingscontrole te selecteren dan de Chinese en de Engelse, daarom op deze manier.
Foutief geschreven woorden worden nu rood onderstreept en kun je via rechtsklik een van de suggesties selecteren of een nieuw woord toevoegen aan je woordenboek.
Foxmail Nederlands downloadenFoxmail Frysk
Leo kon het niet laten en heeft Foxmail ook helemaal vertaald in het Fries. Foxmail Frysk is volledig in het Fries, echter door ontbreken van een geschikte dictionary alleen met de nieuwe Nederlandse spellingscontrole.
Foxmail Frysk downloadenBriefpapier
Voor de liefhebbers is er een flinke hoeveelheid briefpapier toegevoegd, meer dan 140 sjablonen.De Chinezen hebben alle niet meer gebruikte vertaling keys gewoon in het originele taalbestand laten staan. Leo heeft ook die onder handen genomen, met als resultaat dat door de verwijdering van de obsolete geraakte keys de tekst- en taal bestanden 33% kleiner zijn geworden. Echter zijn de (portable) zipbestanden wel weer groter geworden door de toevoeging van de vele briefpapiersjablonen.

Mocht je vragen hebben of ergens tegenaan lopen kun je in ons forum terecht.
Afterdawn is momenteel hard aan het werk om de websites en fora te moderniseren. Over niet al te lange tijd zal als eerste het forum drastisch veranderen. Voorlopig moeten we het nog met ons oude forum doen ;)

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief