AfterDawn: Nieuws

NSA-proof chatapp Bleep nu voor iedereen beschikbaar.

Geschreven door Marco Korthout @ 13 mei 2015 14:25

NSA-proof chatapp Bleep nu voor iedereen beschikbaar. Bleep is een chatapp, ontwikkeld door Bittorrent, het bedrijf achter de populaire torrentsoftware. De app was al geruime tijd beschikbaar als alpha/beta versie op uitnodiging, maar de NSA-proof app is nu voor iedereen beschikbaar, voor Android, iOS, Windows en Mac.
Door de krachtige end-to-end-encryptie kun je met Bleep echt veilig chatten en bellen. Je berichten en gesprekken worden versleuteld op een manier dat deze alleen de ontvanger kunnen worden gelezen en beluisterd, omdat alleen de ontvanger over de sleutel beschikt die nodig is om een bericht te ontsleutelen.

Bleep maakt geen gebruik van centrale servers, alle data die met Bleep worden verstuurd, worden dan ook nooit op een server opgeslagen. Centrale servers zijn een kwetsbaar onderdeel in het geheel, omdat juist die vatbaar zijn voor afluisterpraktijken. De Bleep data worden verspreid d.m.v. een peer-to-peer-netwerk.Bittorrent heeft goed geluisterd naar de gebruikers en haar wensen, want het product dat nu op tafel ligt beschikt over veel handige functies, en ook nog eens veilig. Want dat is de basis, een gebruikersvriendelijke chat app die niet is af te luisteren en zonder sociale netwerken.

Met Bleep kun je chatten via tekst, gratis telefoongesprekken voeren en zelfs fluisteren (whisper). Met de whisper functie worden de berichten die je verstuurd hebt, nadat deze zijn gelezen, keurig verwijderd. Er is zelfs een extra beveiliging ingebouwd tegen het maken van screenshots van fluister-conversaties. Tijdens fluisteren worden er namelijk geen nicknames getoond en kun je dus niet zien met wie de maker van de screenshot aan het chatten was.

Niet onbelangrijk, je hebt geen account nodig om met Bleep te kunnen werken. Alleen de applicatie downloaden en installeren is in principe voldoende.

Features:
✔ Aanmelden via e-mail, mobiel nummer of incognito
✔ Online en offline tekst en afbeeldingen verzenden en ontvangen
✔ Telefoongesprekken voeren met andere Bleep-gebruikers
✔ Adresboek contacten importeren
✔ Vrienden uitnodigen via e-mail, SMS of door je publieke sleutel te delen
✔ Berichten worden volledig versleuteld verstuurd en lokaal opgeslagen
✔ Eenvoudig je chatberichten verwijderen.
✔ Beschikbaar voor alle belangrijke platforms: Android, iOS, Windows en Mac

In de fluistermodus ...Op Windows

Ga naar de Bleep website om de app voor jouw apparaat te downloaden.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief