AfterDawn: Nieuws

WhatsApp komt met nieuwe webversie

Geschreven door Marco Korthout @ 22 jan. 2015 1:00

WhatsApp komt met nieuwe webversie Er werd al een tijdje over gespeculeerd, maar eindelijk is die er dan, de webversie van WhatsApp. Helaas geen echte desktopapplicatie, maar een eenvoudige webversie, waarvoor je een smartphone en de Google Chrome browser nodig hebt.
Momenteel ondersteunt WhatsApp alleen Android- en Windows Phone-toestellen, gebruikers van een iPhone kunnen door platformbeperkingen van Apple de nieuwe dienst nog niet gebruiken. De nieuwe webversie lijkt trouwens nog niet voor alle gebruikers beschikbaar te zijn. Wellicht dat eerst de Engelstalige gebruikers de dienst kunnen gebruiken.
Ikzelf gebruik de nieuwste Nederlandse versie van Whatsapp, echter heb ik die WhatsApp Web optie nog niet in mijn menu beschikbaar.

Om de webversie te gebruiken ga je naar web.whatsapp.com. Daar moet je de QR-code scannen om de pc aan de telefoon te koppelen. Wanneer de koppeling voltooid is kan de pc dienst doen als WhatsApp-client. Het werkt dus online via de telefoon die hiervoor in verbinding moet staan met het internet op te kunnen werken.
Om de QR-code te scannen open je WhatsApp (de allernieuwste versie) en kies via het menu (de drie puntjes rechtsboven) de nieuwe optie WhatsApp Web. Scan de QR-code op je computerscherm en je hele WhatsApp-geschiedenis wordt naar het computerscherm gebracht, waarna je berichten en foto's kunt versturen je pc.

Het is een beetje omslachtig, maar ik denk dat ik er zelf wel gebruik van zal maken. Zit veel achter laptop en veel communicatie gaat via Whatsapp. Telkens als er een Whatsapp-melding binnenkomt, toch weer die telefoon (Android) oppakken en een berichtje terugsturen.

Als dat via de pc kan, prima toch. En surfen doe ik toch al via Chrome ;)

Update
De volgende dag toch op optie 'WhatsApp Web' erbij gekregen.
Aanklikken, de QR-code scannen en hoppa, WhatsAppen via de computer.
Snel en zonder problemen.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief