AfterDawn: Nieuws

Brein richt pijlen nu op Popcorn Time

Geschreven door Marco Korthout @ 19 dec. 2014 19:12

Popcorn Time in zwaar weer

De Pirate Bay is voorlopig even van de agenda van stichting Brein, dus richten ze hun pijlen op die andere boosdoener, Popcorn Time, althans de fork met de gratis VPN, Time4Popcorn. Doordat Brein de afgelopen weken verschillende hostingbedrijven heeft aangeschreven, is Popcorn Time nu weg uit Nederland kunnen we lezen bij Tweakers. Popcorn Time deed deze week een oproep via o.a. Facebook, maar heeft nu weer een buitenlands onderkomen gevonden.
Een woordvoeder van Popcorn Time heeft aan Android Planet laten weten dat Brein er alles aan om hun kapot te maken en van de hostingpartijen een vijand te maken. Dat ze een paar moeilijke weken achter de rug waarin ze tussen drie verschillende hosts hebben moeten wisselen.Nu werk Popcorn Time ook prima zonder eigen website, maar Brein heeft laten weten ook achter de diensten aan te gaan waar Popcorn Time afhankelijk van is. En dat ze wellicht ook gaan proberen de website, ā la de Pirate Bay, te laten blokkeren. Men wacht daarvoor de uitspraak van de zaak over de blokkering van The Pirate Bay, die op 17 april verwacht wordt, af.

Natuurlijk weten organisaties als Brein dat wanneer je ergens iets offline haalt of blokkeert, daar ergens anders 2 voor online komen. Doel is echter om de boel dusdanig te verstoren en onaantrekkelijker te maken waardoor de gebruiker gaat nadenken over legale alternatieven.

Popcorn Time (Time4Popcorn) vind je nu op popcorn-time.se
terwijl de andere Popcorn Time fork nog op z'n oude stekje te vinden is, popcorntime.io
en blijkbaar minder hinder ondervindt van antipiraterij-organisaties.

Ondertussen is de Facebook-pagina van The Pirate Bay wel verdwenen, niet bekend of dit vrijwillig is gebeurd of dat Facebook deze heeft verwijderd.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief