AfterDawn: Nieuws

DVD screener 'Fury' gelekt dankzij hack Sony

Geschreven door Marco Korthout @ 30 nov. 2014 14:03

DVD screener 'Fury' gelekt dankzij hack Sony

Verschillende DVD Screeners zijn online verschenen dankzij de hack van afgelopen maandag van Sony Pictures, waarbij de hackers naast vertrouwelijke gegevens, ook DVD Screeners hebben buitgemaakt van diverse nieuwe speelfilms van Sony, waaronder de nieuwste film Fury met Brad Pitt en diverse tv-series die waarschijnlijk illegaal door personeel van Sony zijn gedownload.
De verantwoordelijke groep, die zichzelf Guardians of Peace noemen zouden ongeveer 11.000 gigabytes aan bestanden hebben gestolen. Data als documenten met gevoelige informatie over paspoorten en creditcards van personeel die werkzaam zijn bij Sony movies, Outlook postvakken, documenten met gegevens over de IT systemen.

De volgende speelfilms zijn nu dus in DVD Screener versie in het illegale circuit beschikbaar:

Still Alice, met Julianne Moore en Alec Baldwin (VS releasedatum: 16 jan, 2015)

Mr Turner, met Timothy Spall (VS releasedatum: 19 dec, 2014)

Annie, met Jamie Foxx en Cameron Diaz (VS releasedatum: 19 dec, 2014)To Write Love on Her Arms (VS releasedatum: mrt 2015)

en Fury, die nu al bovenaan de lijst van meest gedownloade films staat.

Op Reddit wordt een overzicht van de buitgemaakte gegevens bijgehouden.Een DVDscreener (DVDSCR) is een dvd-rip van een dvd die voor de pers, een jury of andere promotiedoeleinden bedoeld was. Vaak bevatten deze terugkerende boodschappen door het beeld heen, dat de schijf eigendom van de filmmaatschappij is.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief