AfterDawn: Nieuws

Onderzoekers vinden manier om echte IP-adres van TOR-gebruikers te achterhalen

Geschreven door Marco Korthout @ 20 nov. 2014 0:51

Onderzoekers vinden manier om echte IP-adres van TOR-gebruikers te achterhalen

Onderzoekers hebben de resultaten gepubliceerd van een 4 jarig onderzoek dat als doel had de echte IP-adressen van gebruikers van het Tor-netwerk te achterhalen. De onderzoekers hebben een 100% succesratio behaald in een gecontroleerde lab-omgeving en een 81% succesratio in echte wereld scenario's.
Na de grote inbeslagnames onlangs van de dark web websites door FBI en nu weer deze onderzoeken, blijkt wel dat niets op het internet voor altijd anoniem kan blijven.
De onderzoekers hebben gebruikgemaakt van CISCO routers in hun onderzoek.
En omdat CISCO alle belangrijke netwerkstandaards bepaalt is het toepasbaar op alle routers.

De techniek die Professor Sambuddho Chakravarty, voormalig onderzoeker op de Columbia University's Network Security Lab en tegenwoordig bij Network Anonymity and Privacy op het Indraprastha Institute of Information Technology in Delhi, heeft gebruikt kun je in dit PDF-bestand bekijken.

Tor (kort voor The onion router) is een open netwerk voor anonieme communicatie gebaseerd op een techniek genaamd Onion routing en is bedoeld om te voorkomen dat anderen door analyse van het berichtenverkeer kunnen achterhalen wat de herkomst en bestemming van berichten is.

Bron

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief