AfterDawn: Nieuws

Foxmail nu 100% in het Nederlands

Geschreven door Marco Korthout @ 20 okt. 2014 0:14 Gebruikers reacties (3)

Foxmail nu 100% in het Nederlands

Ondanks dat er heel veel e-mailprogramma's beschikbaar zijn, beschikt Foxmail over een groot aantal trouwe gebruikers. Dat is ook helemaal niet vreemd omdat het gewoon een uitstekende, lekker werkende en overzichtelijke e-mailclient is. Foxmail is van huis uit Chinees en ook hoofdzakelijk gericht op de Chinese markt.
Heel lang geleden zijn een paar enthousiaste gebruikers het programma gaan vertalen vanuit de Engelse broncode, er waren toen nog geen Engelse taalbestanden beschikbaar. De Fransen, de Duitsers en ikzelf met de Nederlandse vertaling. Pas jaren later kwamen er taalbestanden beschikbaar, die het vertalen een stuk makkelijker maakte.

De nieuwste versie van Foxmail is alweer v7.2.5.140. Helaas veranderen de Chinezen bij iedere update ook de taalstructuur lijkt het. Wij zijn blijven hangen bij versie 7.0.1.93, wat wij eigenlijk ook nog steeds de betere versie vinden.
Met de vertaling ben ik op een gegeven moment afgehaakt, ik gebruikt zelf eigenlijk alleen nog maar webmail en had er gewoon geen tijd meer voor.Een andere bijzonder enthousiaste gebruiker, Leo Berkhout, die het druk genoeg heeft met zijn eigen bedrijf Arttronics, heeft heel veel vrije uurtjes besteed aan de verbetering en aanvulling van het Nederlandse taalbestand.
Eigenlijk voor het eerst kan ik nu zeggen dat de Nederlandse Foxmail een 100% Nederlandse versie is. En passant heeft hij zelfs de Engelse taalbestanden verbeterd.

Het programma is portable, uitpakken en draaien.
Foxmail v7.0.1.93 kun je hier downloaden.

Klik op de screenshots voor een groter exemplaar

Vorige Volgende  

3 gebruikers reacties

123.10.2014 00:59

Foxmail is een fantastische e-mail client die ook vanaf een USB stick werkt.
Het ondersteund POP3, IMAP, Hotmail- en Gmail, RSS-feeds, en heeft een agenda.
Berichten kun je een kleur label geven, zelfs bovenaan vastzetten, memo's aan ontvangen berichten toevoegen, vergaderverzoeken maken, opvolgacties instellen, het heeft een taakbeheer, je kunt email alarmen instellen, en snel relevante berichten vinden.
Er mee spelen is verslaafd raken.

Vanuit Outlook kun je importeren, maar vanuit Mozilla Thunderbird (en veel andere clients) niet. Je kunt echter altijd belangrijke berichten als *.eml bestand importeren (vrijwel ieder email client kan berichten opslaan als *.eml bestand).
Bijlagen van het bericht worden dan, mits aanwezig in het te importeren eml bestand, meegenomen naar Foxmail.

Dit bericht is bewerkt nadat het is gepost. Laatste bewerking was om 23 okt. 2014 @ 1:01

229.10.2014 21:50

Ik gebruik al jaren Dreammail, maar dat is blijven steken.
Sinds kort Mozilla Thunderbird, maar dat is ook niet alles.
Ooit Foxmail bekeken, maar afgehaakt op .... de taal.
Ik ga weer eens een poging wagen, want het klinkt enthousiast.
Kortom: Leo bedankt voor dit monnikenwerk !

Dit bericht is bewerkt nadat het is gepost. Laatste bewerking was om 29 okt. 2014 @ 23:22

331.10.2014 05:58

Ter info!
Leo werkt nu aan een Friese vertaling van Foxmail ;)

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief