AfterDawn: Nieuws

Popcorn Time gelanceerd voor iOS

Geschreven door Marco Korthout @ 1 okt. 2014 1:17

Popcorn Time gelanceerd voor iOS De Popcorn Time app voor iPhone, iPad en iPod touch was een tijdje terug al aangekondigd, echter duurde het toch nog vrij lang. Gisteren heeft het team van Time4Popcorn dan eindelijk de allereerste Popcorn Time app voor iOS vrijgegeven. Deze eerste release vereist echter wel een jailbreak en is toegankelijk via het Cydia platform.
De iOS-app lag al een tijdje klaar, maar de moeilijkheid zit hem bij iOS natuurlijk in de verspreiding en installatie van de app. Zo las ik een tijdje terug dat ze de app zouden hebben aangeboden bij Apple ter goedkeuring voor de Apple's App Store, maar dat leek mij sterk, want dat zou natuurlijk zonde van de energie geweest zijn.

Wel was er sprake van dat het team aan een manier werkte om de app ook op niet-gejailbreakte-toestellen te kunnen laten draaien. Waarschijnlijk niet via de Cydia route, maar door Enterprise certificaten te gebruiken, zoals bij GBA4iOS.Bij TorrentFreak is te lezen dat het team nog steeds werkt aan een methode om de app ook op niet-gejailbreakte-toestellen te laten werken, maar dat nog wel enige tijd kan duren.
Dus vooralsnog alleen nog op de Cydia-methode.Popcorn Time voor iOS
Broncode

Cydia is een app store voor gebruikers van Apple-apparaten die werken op het iOS besturingssysteem, maar die niet door Apple goedgekeurd zijn, en dus ook niet te vinden zijn in de officiële Apple App Store. Om deze apps te kunnen installeren op een Apple-apparaat is het noodzakelijk om eenmalig een jailbreak uit te voeren. Hiermee wordt voorkomen dat het apparaat herkent dat de app niet door Apple is goedgekeurd en deze weigert te installeren. De apps van Cydia kunnen onder andere op de iPod touch, iPhone en de iPad worden geïnstalleerd.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief