AfterDawn: Nieuws

Netflix via VPN straks misschien niet meer mogelijk

Geschreven door Marco Korthout @ 18 sep. 2014 22:35

Netflix via VPN straks misschien niet meer mogelijk Wanneer je tv-series of films wilt bekijken via Netflix die (nog) niet in Nederland worden aangeboden, maar bijvoorbeeld wel in de VS, kun je die toch eenvoudig bekijken d.m.v. een VPN. Gebruik je een Amerikaanse server, denkt Netflix dat je vanuit Amerika verbonden bent en krijg je het Amerikaanse aanbod voorgeschoteld. Zo maken in Australië zo ongeveer 200.000 Netflix-abonnees gebruik van de Amerikaanse versie van Netflix
Als het aan de filmindustrie ligt, is dat binnenkort verleden tijd.
Twentieth Century Fox, Warner Bros, Universal, Sony Pictures en andere grote spelers zijn flink aan het lobbyen om deze VPN-gebruikers te blokkeren.

Mocht een dergelijke maatregel daadwerkelijk worden geïmplementeerd, heeft dat wel een vervelend neveneffect. Stel je bent een Netflix-abonnee uit de VS en je gebruikt netjes alleen de Amerikaanse versie van Netflix, maar ook altijd een VPN ter bescherming van je privacy. Dan heb je pech, je kunt dan alleen nog gebruikmaken van Netflix via een onbeveiligde verbinding. Of je bent Nederlander en woont in Italië of Duitsland en beschikt over een Nederlands account bij Netflix, die je altijd keurig gebruikt via een VPN-verbinding. Ook dan heb je pech gehad.Hulu, die alleen voor Amerikanen beschikbaar is, beschikt sinds een paar maanden ook al over een blokkadelijst met VPN-diensten. Mensen die toegang proberen te krijgen met Hulu vanuit het buitenland via een VPN komen van een koude kermis thuis. Zij krijgen de volgende boodschap te zien:
Based on your IP-address, we noticed that you are trying to access Hulu through an anonymous proxy tool. Hulu is not currently available outside the U.S. If you're in the U.S. you'll need to disable your anonymizer to access videos on Hulu.


Via TorrentFreak

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief