AfterDawn: Nieuws

Google weet wanneer je waar was.

Geschreven door Marco Korthout @ 20 aug. 2014 5:20

Google weet wanneer je waar was. Zeer waarschijnlijk heb je een Gmail-account of gebruik je een van Google's apps, zo ja, is de kans groot dat Google data over je locatiegeschiedenis op haar systemen heeft opgeslagen.
Je kunt dit eenvoudig checken op een kaart met alle van jou bij Google bekende locaties. Best grappig om te bekijken waar je op een bepaalde datum bent geweest. Je selecteert een datum in de kalender en je krijgt direct een kaart voorgeschoteld met jouw locaties en een tijdlijn daaronder waarin je een tijdstip kunt selecteren. Zo kun je zien hoe laat je waar precies was.

Veel mensen zullen dit eng vinden of zeer ongewenst, kan mij diverse omstandigheden voorstellen waarin je jou locaties absoluut voor jezelf wilt houden. Gelukkig moet je hiervoor wel bepaalde instellingen hebben geactiveerd: Locatiemelding en Locatiegeschiedenis. Misschien heb je ooit eens ja gezegd op een vraag van Google of je een van deze opties wilde inschakelen, maar wist je niet van het bestaan van de Locatiegeschiedenis-kaart van Google.Mijn trip naar Berlijn ;)Met Locatiemelding kan Google periodiek de meest recente locatiegegevens van je apparaat (evenals activiteiten zoals autorijden, lopen en fietsen) opslaan en gebruiken voor je Google-account.

Met Locatiegeschiedenis kan Google de geschiedenis opslaan van je locatiegegevens van alle apparaten waarop je bent ingelogd op je Google-account en waarop Locatiemelding is ingeschakeld. Je kunt Locatiegeschiedenis op elk gewenst moment uitschakelen, maar daarmee wordt de geregistreerde locatiegeschiedenis niet verwijderd. Ook worden Locatiemelding en de GPS- en wifi-locatieservices voor je apparaat niet uitgeschakeld.

Wil je deze instellingen uitschakelen, dan laat Google je dat hier stap voor stap zien.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief