AfterDawn: Nieuws

Privacy App [Android] - welke apps zijn potentiŽle spionnen?

Geschreven door Marco Korthout @ 9 aug. 2014 18:25

Privacy App  [Android] - welke apps zijn potentiŽle spionnen? Antivirussoftware is tegenwoordig niet meer afdoende om je privacy te waarborgen. Dagelijks komen er nieuwe apps beschikbaar in de Google Play Store en je hebt al snel een app of 100 op je smartphone of tablet geÔnstalleerd. Tijdens de installatie van een app wordt er wel netjes getoond welke rechten de app denkt nodig te hebben, echter zijn er maar weinig mensen die dat serieus bestuderen.
Heel veel apps zijn potentiŽle spionnen. Waarom heeft bijv. Brightest Flashlight (een zaklamp-app) jouw geo-locatie nodig. Precies, dat hebben ze niet. En zo zijn er nog veel meer apps die onnodig veel rechten vragen, tenzij de apps jouw of de een of andere manier willen bespioneren natuurlijk.

De SnoopWall Privacy App is een gratis Android-app die dat gat opvult. Het heeft zelf een techniek om de privacy-impact van geÔnstalleerde apps te beoordelen. Aan de hand van een risicoscore wordt een overzicht van de schadelijkste apps gemaakt. SnoopWall zou de eigen technologie de afgelopen 14 maanden hebben ontwikkeld en op meer dan 90.000 apps in Google Play hebben getest. Daaruit kwam naar voren dat tenminste 20% van de apps over rechten beschikt die ze niet nodig hebben.Privacy App features:

✔ toont je een lijst met welke apps toegang hebben tot de webcam, bluetooth, gps, wifi, nfc, microfoon, etc.
✔ het kan je mobiel bankieren-applicaties op beveiligingslekken auditeren.
✔ apps auditeren op hoog risico gedragingen als spioneren of datalekken.
✔ Real-time privacy meter
✔ slechte apps de-installeren voordat ze kunnen spioneren.

In de getoonde lijst kun je een app selecteren waarna gedetailleerde informatie wordt weergegeven en je de mogelijkheid krijgt om de app eenvoudig uit te schakelen of te verwijderen.
De app is vooralsnog alleen voor Android beschikbaar, aan een iOS-versie wordt gewerkt.

Privacy App downloaden
SnoopWall website
Via security.nl

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief