AfterDawn: Nieuws

Windows 9 misschien gratis voor XP, Vista en 7 gebruikers

Geschreven door Marco Korthout @ 5 aug. 2014 10:30

Windows 9 misschien gratis voor XP, Vista en 7 gebruikers

Microsoft insider Mary Jo Foley beschikt over informatie dat Windows 9 (aka Threshold) gepland staat voor lente volgende jaar en dat de kans groot is dat het aankomende Windows besturingssysteem een gratis update gaat worden voor Windows XP, Windows Vista en Windows 7 gebruikers.
Door Windows 9 gratis als update aan te bieden aan gebruikers van verouderde Windows versies hoopt Microsoft succesvoller te zijn dan tot nu toe het geval is met Windows 8 en 8.1. Het marktaandeel van Windows 8 en Windows 8.1 zit momenteel rond de 13 procent, ietsjes minder dan Windows XP, terwijl het overgrote deel nog steeds draait op Windows 7 (meer dan 50 procent).

Er is Microsoft heel veel aan gelegen om van Windows 9 wel een succes te maken. En omdat de lancering van Windows 9 al voor halverwege 2015 in de planning staat, zullen Windows 8.1-gebruikers waarschijnlijk nog maar kleine update-packs krijgen en zullen deze niet meer verplicht zijn zoals dat met Windows 8.1 het geval was.De eerstvolgende grote update voor Windows 8.1 wordt dinsdag 12 augustus vrijgegeven en zal geen Windows 8.2 of Windows 8.1 Update 2 gaan heten, maar heel simpel de August Update. En de update zal niet verplicht zijn.
De update zal geen grote aanpassingen met zich mee brengen en ook niet het verwachte nieuwe startmenu.

Er is zelfs sprake van dat de Windows 8.1 update 3 helemaal geschrapt wordt.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief