AfterDawn: Nieuws

XBMC krijgt een nieuwe naam - Kodi

Geschreven door Marco Korthout @ 2 aug. 2014 12:58

XBMC krijgt een nieuwe naam - Kodi

Het team achter XBMC een nieuwe naam krijgt. Er komt straks geen XBMC 14, maar een Kodi 14. Kodi v14.0 (Helix) alpha2 is nu al te downloaden vanaf Afterdawn.
XBMC is al drie keer van naam veranderd; van Xbox Media Player naar Xbox Media Center en vervolgens naar XBMC. Terwijl de software nog steeds als een mediacenter fungeert, biedt het ook plek voor add-ons, kan het games laden, streamt het content naar en van de verschillende apparaten en kan uiteindelijk als een volwaardige vervanger dienen voor ieder ondersteund platform. De XBMC van vandaag de dag is veel meer een Entertainment Center dan een eenvoudige mediacenter.
De termen "XB" en "MC" zijn een beetje zinloos geworden.

Voor de gemiddelde gebruiker verandert er helemaal niets, buiten een nieuwe naam. De software blijft opensource en kan ook met de nieuwe naam gratis worden gebruikt.

Verder duurt het nog wel even voordat het hernoemingsproces is afgerond, een grote hoeveelheid codes moeten worden aangepast. En zoveel websites, webpagina's, sociale netwerken en andere items moeten worden ge-update. Ook op juridisch gebied moet er nog het een en ander geregeld worden.

WAT IS XBMC?
XBMC (voorheen Xbox Media Center) is een opensource-mediacenter, compatibel met verschillende besturingssystemen. Het werd oorspronkelijk geschreven voor de Xbox, maar later kwamen daar versies bij voor Windows, Mac en Linux. Sinds versie 9.04 ondersteunt XBMC het Xbox platform niet meer. Er is echter nog wel een team dat XBMC voor de orginele Xbox updatet. (XBMC4XBOX) XBMC is de opvolger van de voorheen populaire Xbox Media Player. Er is ook een live-cd en een live USB-versie ("XBMC Live") zodat men XBMC kan proberen, zonder het daadwerkelijk te installeren.

XBMC ondersteunt een waaier aan multimediaformaten en beschikt over functies zoals een afspeellijst, audiovisualisaties, diashows en weersverwachting. Daarnaast zijn er ook diverse uitbreidingen die beschikbaar worden gemaakt door derden. Als mediacenter kan XBMC de meeste audio- en videobestandsformaten afspelen, alsmede afbeeldingen weergeven van om het even welke bron, zoals cd's, dvd's, USB-geheugendrives, het internet, en via het LAN.

XBMC downloaden
Bron

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief