AfterDawn: Nieuws

In navolging van Google nu ook bij Bing verwijderingsverzoeken mogelijk

Geschreven door Marco Korthout @ 17 jul. 2014 16:14

In navolging van Google nu ook bij Bing verwijderingsverzoeken mogelijk In navolging van Google is het voor Europeanen nu ook mogelijk om bij Bing, de zoekmachine van Microsoft, een verzoek in te dienen voor verwijdering van zoekresultaten met hun naam.
Na aanleiding van een weigering van Google om bepaalde zoekresultaten te verwijderen van een persoon in Spanje, werd de zaak voorgelegd aan Europese Hof van Justitie, die de Spanjaard in het gelijk stelde. Onder bepaalde omstandigheden moet Google zoekresultaten verwijderen.

Google heeft al meer dan 70.000 verwijderingsverzoeken ontvangen sinds mei,
die meer dan 250.000 webpagina's omvatten.

Volgens een recente uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie (C-131/12, 13 mei 2014) hebben bepaalde mensen het recht zoekmachines te vragen specifieke resultaten te verwijderen voor zoekopdrachten waarin hun naam voorkomt, in gevallen waarin de privacyrechten van de persoon zwaarder wegen dan de belangen bij de weergave van die zoekresultaten.

Wanneer u een dergelijk verzoek indient, wegen we de privacyrechten van het individu af tegen het publieke belang om op de hoogte te zijn van deze informatie en het recht om deze informatie te distribueren. Bij de evaluatie van uw verzoek bekijken we of de resultaten verouderde informatie over u bevatten, evenals of de informatie een publiek belang dient. We kunnen bijvoorbeeld weigeren bepaalde informatie over financiŽle oplichting, beroepsfouten, strafrechtelijke veroordelingen of openbaar gedrag van overheidsfunctionarissen te verwijderen.
Verwijderingsverzoek indienen bij:
Google
Bing

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief