AfterDawn: Nieuws

TrueCrypt krijgt een doorstart

Geschreven door Marco Korthout @ 8 jun. 2014 18:54

TrueCrypt krijgt een doorstart Ontwikkelaars in Zwitserland proberen de populaire encryptiesoftware TrueCrypt te behouden en eventueel met anderen door te ontwikkelen.
Een dikke week geleden hebben de ontwikkelaars van TrueCrypt het project plotseling stopgezet. De website werd aangepast met de mededeling dat hun software niet veilig was en de aanbeveling om over te stappen naar alternatieve encryptietools. "WARNING: Using TrueCrypt is not secure as it may contain unfixed security issues..

Dat TrueCrypt momenteel niet veilig zou zijn is helemaal niet zeker. Tijdens een security-audit van de TrueCrypt zijn geen aanwijzingen van backdoors gevonden, wel zijn er een aantal kleine bugs opgespoord en zou de code zelf volgens de onderzoekers kwalitatief niet overal voldoende zijn, omdat er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van verouderde of onveilige functies. Wellicht is het een waarschuwing voor encryptieproblemen die zich later kunnen manifesteren.

Het gerucht gaat, en dat was eigenlijk ook het eerste waar ikzelf aan moest denken, dat ze zijn gestopt door inmenging of druk uit de hoek van de overheid/NSA. Encryptiesoftware zonder achterdeurtjes zijn natuurlijk onbespreekbaar voor de NSA.
Echter een reden te meer om TrueCrypt gewoon te blijven gebruiken.De Zwitserse ontwikkelaars Thomas Bruderer en Joseph Doekbrijder, hebben een speciale webpagina geopend en zijn vastberaden de ontwikkeling van TrueCrypt nieuw leven in te blazen. Zij hebben de volledige broncode van TrueCrypt beschikbaar gesteld op github, en moedige mensen aan te klonen.
TrueCrypt must not die


"Wanneer er wettelijke problemen zouden bestaan met de VS, garandeert de onafhankelijk hosting in Switzerland dat er op dat gebied geen problemen te verwachten zijn.".

Het doel is een community te creëren die gaat samenwerken aan het voortbestaan van TrueCrypt, echter voorlopig wachten ze resultaten af van een Open Crypto Audit van TrueCrypt (Phase 1 Rapport)

Wanneer er serieuze veiligheidsproblemen worden gevonden, wordt de eerste prioriteit van de community deze op te lossen.

De nieuwste versie 7.2 van TrueCrypt is niet meer als vanouds te gebruiken.
Echter de laatste volwaardige versie 7.1a kun je nog gewoon bij ons downloaden.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief